FUTBOL A SENCELLES

Encetam aquesta nova columna a la revista. El futbol és també un fenomen sociològic que ha marcat la societat sencellera des de fa molts d'anys. Cada entrevista hi conté experiències vitals que expliquen la història del nostre poble i de la gent vinculada a aquest esport des de diferents àmbits: jugadors, entrenadors, directius, aficionats. Des del futbol al carrer, a l'escola, a l'equip propi del poble, en aquestes entrevistes hi haurà tota una tasca de recopilació de les petjades socials i humanes que ens ha deixat el futbol i les ensenyances que ens ha fet créixer com a persones. L'esport, també és un fenomen educatiu. A les entrevistes hi anireu trobant vivències educatives dels diferents entrevistats i reviscolareu anècdotes per molts de vosaltres ja conegudes, però d'altres que esper vos puguin interessar.

 

Entrevista a Guillem Ferrer Caldentey “Felanitxer” (30/04/1974)

El futbol als carrers del poble:

Solíem jugar a la plaça. Els camions i els cotxes eren els problemes. Ens ajuntàvem amb els quintos, també amb gent més gran que noltros com en Joan Papa, en Toni Puig... amb una pilota passàvem molt de gust davant la cotxeria de ca nostra. Dos arbres de davant eren una porteria i de sa cabina de telèfon a l'arbre de davant l'ajuntament, era l'altra. També empràvem de porteries els camions d'en Toni Calino i en Xesc Bergant. Quan ens cansàvem de jugar a baldufa li pegàvem al futbol.

 

Etapa amb el Club Esportiu Sencelles:

Vaig començar a jugar a la categoria d'infantil quan tenia 12 o 13 anys i entrenàvem en el camp antic de la màniga. El nostre entrenador era en Francisco Sales de s'Arissal. Amb ell fèiem molt de tir a porteria, passades llargues per parelles i molts de partits entre noltros. Anys després, aquella quintada d'infantils del Sencelles, ens vàrem tornar a reunir per jugar junts al club de tercera regional. Érem un club modest, de poble i a cada partit ens ficaven un sac de gols, però passàvem molt de gust de jugar i venia molta gent de poble a veure'ns.

Llegeix més...

 

Dia 1. Començament. Del treballs d'excavació de la fossa comuna de Sencelles a quatre llocs diferents per intentar trobar els cossos dels tres assassinats durant els primers mesos del franquisme. La recerca va ser infructuosa i va acabar dia 8.
Llegeix més...
Llegeix més...
 
Dia 2. Pagament. Dels tributs locals corresponents a l'any 2018. Dia 2 i 9, a Sencelles; i dies 4 i 11 a Biniali.
Llegeix més...

 

Dia 1. Sopar. D'estiu del PP de Sencelles a la plaça de ses Escoles a base de pa amb oli a 2 euros per cap. 
Llegeix més...
 
Dia 3. Presentació. Del llibre Ca Donya Angela escrit pel senceller Miquel Aguiló i organitzat per OCB de Sencelles.
Llegeix més...
Llegeix més...

 
Dia 9 . Taller. De cuina romana organitzada per la Ruta Arqueológica Sencelles - Costitx al Casal d'Entitats de can Bril.
Llegeix més...

L’actor senceller Toni Vallès ha rodat aquest estiu una pel·lícula musical bastant inusual. El rodatge va començar amb el títol de Shake it, baby! (Remena, nena!), però finalment s’estrenarà com a Be happy!. Es tracta d’una cinta amb un repartiment internacional, rodada entre Londres, Catalunya i Mallorca i plena de cançons catalanes… cantades en anglès.

Toni, ¿ens pots contar breument l'argument de la pel·lícula?
La pel·lícula tracta sobre la relació sentimental d'una parella, la qual s'explica a través de cançons i també a través de les relacions personals que envolten la parella: la mare, l'amiga de la feina, els amics de Londres, etc... 

¿Quins són els temes que tracta?
L'amor, la música, l'addicció, l'humor, el desamor...

¿Quin és el teu paper?
El meu personatge es diu Daniel; sóc la parella del protagonista, amb qui visc un moment d'incertesa en la nostra relació.

¿Com varen contactar amb tu per fer la pel·lícula? ¿Què vares pensar quan et varen cridar?
En Joan Laínez, amb qui ja havia treballat, em va explicar el projecte i em va dir que cercaven un actor que parlàs anglès i fos cantant. Vaig conèixer en Ventura i li vaig parlar de la meva trajectòria professional i li vaig passar un conjunt de material meu per visionar. Quan em varen cridar, em va fer molta il·lusió perquè seria la meva primera pel·lícula. 

Llegeix més...

¿I va esser com esperaves?
He fet alguns anuncis per a TV i capítols a sèries de TV, però aquest és el meu primer film. No em vaig voler imaginar massa com seria el rodatge, vaig deixar que l'experiència em sorprengués. I així va ser.

Dia 1. Comencen. Les festes de Sant Cristòfol de Biniali amb el pregó de Santiago Coll i un concert coral.
Llegeix més...

Dia 2. Polèmica. Pel color tan estrident d'una façana del carrer d'Antoni Maura que surt completament de la paleta de colors vigent per part de l'Ajuntament.

Llegeix més...
 
Dia 5. Prohibició. Per part de l'Ajuntament de l'entrada a la revetlla de les Festes de Sant Cristòfol de Biniali, a menors de 16 anys que no vagin acompanyats per un adult responsable.
Llegeix més...
 
Dia 6. Fitxatge. Per part del Club de Futbol Llosetense del binialer Joan Miquel Chacón com a segon entrenador.
Llegeix més...
 
Dia 9. Trobada. De simpatitzants del ball en línia a la plaça de Sant Cristòfol en el marc de les festes d'estiu de Biniali.
 
Llegeix més...

 

 

Dia 1. Sopar. De carrer, d'estiu, amb pa amb oli a la plaça de Jornets.
Llegeix més...
 
Dia 8. Entrada. Del nou rector, Josep Adrover Vallbona, de la parròquia de Sant Pere a Sencelles.
Llegeix més...
 
Dia 8. Pujada. A Lluc de la Part Forana amb participació de binialers i sencellers.
Llegeix més...
 
Dia 9. Jornada. De portes obertes a les excavacions del jaciment des Turassot situat a Costitx i que forma part de la Ruta Arqueològica Sencelles - Costitx. La finca, que té un total de 12 quarterades, és propietat del metge senceller Nadal Campaner, que ha cedit a l'ajuntament de Costitx la part on hi ha les restes arqueològiques.
Llegeix més...
 
Dia 11. Dos. Nous llibres pensa editar l'escriptora rubertera Caterina Aguiló. Un és un reculls de relats breus i l'altre records d'infantesa.
Llegeix més...

 

Dia 1. Ruta. De tapes a Biniali amb BiniTapa per començar els actes de la fira.
Llegeix més...
Llegeix més...
 
Dia 2. Jocs. Tradicionals per celebrar la fira de Biniali i música amb el grup Arpellots.
 
Dia 2. Festa. Del Corpus Christi celebrat a les parròquies de Sant Cristòfol de Biniali i a la de Sant Pere de Sencelles.
 
Dia 3. Fira. De Biniali una mica deslluïda pel mal temps amb plogudes i vent.