FUTBOL A SENCELLES

Encetam aquesta nova columna a la revista. El futbol és també un fenomen sociològic que ha marcat la societat sencellera des de fa molts d'anys. Cada entrevista hi conté experiències vitals que expliquen la història del nostre poble i de la gent vinculada a aquest esport des de diferents àmbits: jugadors, entrenadors, directius, aficionats. Des del futbol al carrer, a l'escola, a l'equip propi del poble, en aquestes entrevistes hi haurà tota una tasca de recopilació de les petjades socials i humanes que ens ha deixat el futbol i les ensenyances que ens ha fet créixer com a persones. L'esport, també és un fenomen educatiu. A les entrevistes hi anireu trobant vivències educatives dels diferents entrevistats i reviscolareu anècdotes per molts de vosaltres ja conegudes, però d'altres que esper vos puguin interessar.

 

Entrevista a Guillem Ferrer Caldentey “Felanitxer” (30/04/1974)

El futbol als carrers del poble:

Solíem jugar a la plaça. Els camions i els cotxes eren els problemes. Ens ajuntàvem amb els quintos, també amb gent més gran que noltros com en Joan Papa, en Toni Puig... amb una pilota passàvem molt de gust davant la cotxeria de ca nostra. Dos arbres de davant eren una porteria i de sa cabina de telèfon a l'arbre de davant l'ajuntament, era l'altra. També empràvem de porteries els camions d'en Toni Calino i en Xesc Bergant. Quan ens cansàvem de jugar a baldufa li pegàvem al futbol.

 

Etapa amb el Club Esportiu Sencelles:

Vaig començar a jugar a la categoria d'infantil quan tenia 12 o 13 anys i entrenàvem en el camp antic de la màniga. El nostre entrenador era en Francisco Sales de s'Arissal. Amb ell fèiem molt de tir a porteria, passades llargues per parelles i molts de partits entre noltros. Anys després, aquella quintada d'infantils del Sencelles, ens vàrem tornar a reunir per jugar junts al club de tercera regional. Érem un club modest, de poble i a cada partit ens ficaven un sac de gols, però passàvem molt de gust de jugar i venia molta gent de poble a veure'ns.

Llegeix més...

Dia 1. Conveni. Firmat entre la Fundació Endesa i el Jardí Botànic de Sóller per digitalitzar les més de 800 peces que la aquarel·lista resident a Sencelles, Wendy Spooner, va cedir al Jardí.
 

Dia 2. Aprovat. Per part del Consell la zonificació del lloguer turístic. Al nostre municipi, que compta amb 711 places turístiques, s'hi podran llogar tot l'any cases unifamiliars ubicades en sòl rústic; durant tot l'any unifamiliars i plurifamiliars situats als nuclis urbans de Biniali i Sencelles. A Ruberts (declarat nucli urbà d'interior saturat) només serà legal llogar un màxim de 60 dies per any.

Dia 3. Concurs. De carrosses tan animades com sempre amb cabareteres, flamencs, cambrers, fitxes de dòmino, un circ, una barca, mims, gàngsters, una família de la Guerra de les Galàxies, etc.

Dia 3. Presentació. Dels nous goigs de Santa Àgueda.
 
Dia 4. Revetla. De la festa de Santa Àgueda amb mamelletes, correfoc, foguerons i torrada.
 
Dia 5. Festa. De Santa Àgueda amb el tradicional Ofici i homenatge a la dona més gran i més jove del poble.
Llegeix més...
Dia 6. Taller. De brodar amb llaços impartit per Jane Sutcliffe, organitzat per l'associació Es Pou Major al Casal d'Entitats de can Bril.
Llegeix més...
 

 Dia 1. Jornades. D'Estudis Locals al Centre de Cultura Es Quarter amb la presentació d'unes 28 ponències sobre temes diversos relacionats amb el nostre municipi.

Llegeix més...

Dia 2. Trobada. De revistes associades a Premsa Forana a Lloret de Vistalegre per donar la benvinguda a la nova publicació editada a aquest municipi.

Dia 2. Taller. De decoració de corones de Nadal per part de Tinons Florista al Casal de Cultura de can Grau.
Llegeix més...
Llegeix més...
Dia 2. Identificat. El cos del senceller Miquel Ques Torrens entre els assassinats exhumats a la fossa de Porreres. Les mostres d'ADN extretes de familiars permeten assegurar amb fiabilitat.
 
Dia 6. Campionat. Del món de natació adaptada és el que va disputar la sencellera Nerea Barrientos, de can Revull, a la ciutat de Mèxic on aconseguí dues quatres places a les competicions de 100 metres braça i 400 metres lliures.
Llegeix més...
Llegeix més...

 

Dia 3. Visita. Del Patge Reial per recollir les cartes amb les peticions dels nins de Sencelles dirigides als tres Reis d'Orient.
 
Dia 5. Arribada. Dels Reis d'Orient a Biniali i a Sencelles carregats de regals sobretot per als més petits de cada casa.
 
Dia 6. Concert. Dels artistes Jaume Anglada i Carolina Cerezuela, amb la col·laboració de la Coral Sor Francinaina dirigida per Francesc Bonnín. L'entrada era solidària a benefici del Mercadet Solidari i del rebost de Càritas Parroquial.
Llegeix més...
Llegeix més...
 
Dia 13. Correfoc. A Biniali amb els dimonis Kinfunfà, batucada amb Kintrofà, fogueró, combat de glosat,etc.
Llegeix més...
Llegeix més...

Dia 1. Inauguració. Del plafó ceràmic de la Beata situat a la zona de les Alzines d'en Matet que va quedar pendent de descobrir al mes de febrer.

Llegeix més...
Llegeix més...

 

Dia 7. Pintada. Solidària col·laborativa d'un mural, anomenat Centaurepeixos, de l'il·lustrador Antonio Fernández-Coca a les parets exteriors del Poliesportiu Cobert de Sencelles per celebrar el Dia Mundial de la Salut Mental, organitzat per l'entitat 3 Salut Mental.
 
Dia 12. Dinar. Dels quintos de Sencelles i Biniali de l'any 1949 celebrat a Binicomprat
Llegeix més...
 
Dia 14. Ballada. D'inici de curs de les activitats formatives d'Es Jonc a la Plaça amb Qanarusa i els xeremiers d'Es Capoll Llarg. Hi ha cartell només per versió web.
Llegeix més...
 
Dia 15. Jornets. Es va convertir en el plató on es gravà la pel·lícula i sèrie d'IB3 "Operació Gàbia" del director Marcos Cabotà sobre l'atemptat d'ETA que matà dos guàrdies civils a Palmanova.
 
Dia 16. Petició. De l'ajuntament de Santa Eugènia a la Conselleria de Medi Ambient perquè netegi la síquia de Son Mascaró. Aquest torrentó va rebre durant les plogudes de la tardor dos vessament d’aigües brutes. La síquia aboca les seves aigües al torrent de Biniali a la zona d'Es Vinyó.
 
Dia 17. Fulletó. Nova edició del pasquí del PP de Sencelles i Biniali on es repassa l'actualitat municipal des del seu punt de vista incidint amb la supressió d'una pista de tennis del poliesportiu.
Llegeix més...
 
Dia 18. Renyada. De la Sindicatura de Comptes a l'Ajuntament de Sencelles per no haver presentat la documentació relativa al pressupost de 2016.
Llegeix més...
 
Dia 21. Curs. De composicions florals, anomenat Rams de Tardor, impartit per Tinons Florista a la Biblioteca amb el suport de l'entitat Pou Major.
cartell taller floral
 
Dia 23. Renovació. De la junta local de Sencelles del PP. Antònia Vallés va sortir reelegida presidenta, Guillem Llabrés vicepresident i Toni Ferragut secretari general.
Llegeix més...
 
Dia 31. Visites. Als cementeris de Sencelles i de Biniali per la festa de Tots Sants i dels Fidels Difunts com és tradició.
Llegeix més...
 

 Dia 3. Renovació. Del comitè local d'El PI a Sencelles i Biniali amb l'entrada de Francisca Garcias i Rafael Florit.

Llegeix més...
Llegeix més...

 
Dia 4. Visita. Guiada per part del cronista oficial, Jordi Llabrés, al cementeri municipal de Sencelles organitzada per la Fundació Bartomeu Oliver. 
Llegeix més...
 

Dia 2. Sopar. Ben animat dels veïnats de carrer del Rosari que ja fa molts d'anys que cada estiu s'animen i decoren el carrer.
Llegeix més...
Llegeix més...
Dia 3. Presentació. Del llibre sobre la merceria familiar del carrer Colom de Palma, Ca Dona Àngela, escrit pel seu propietari senceller Miquel Aguiló.
 Llegeix més...
Dia  9. Marcel Cranc. Presentà el seu nou disc, de títol 7, amb un concert al Teatre Principal de Palma.
Llegeix més...