"Des que era ben petit, els cans han estat la meva vida, la meva passió"
En Max González és de Salamanca i fa uns nou anys que va establir-se als afores de Biniali per muntar una escola per a cans. Ens rep a la finca situada vora el torrent de Solleric, molt a prop de la residència de ses Garrigues d'Amunt. El trobam enmig d'una classe individual on n'Apolo, un vivaretxo ca de pastor alemany de pocs mesos, va aprenent amb la seva propietària normes de conducta. Després compareix el seu germà de ventrada Arkan i volten i s'encalcen amb una juguera que no s'acaba mai.
 
Llegeix més...
 
Com va començar aquest negoci aquí a Biniali?
Jo ja des de ben petit havia tengut cans i sempre m'havia interessat aquest món d'educar-los, de l'obediència avançada i del treball esportiu amb ells. Fa uns 9 o 10 anys, amb un company vàrem crear Maxis K9, que ve del meu nom Max i del principi d'Israel (el nom de l'altre soci). Després ell es va retirar i jo vaig tirar endavant tot sol amb l'escola. K9 s'explica perquè llegit en anglès sona com a caní.
 
Sempre t'hi havies dedicat idò?
No, els cans sempre havien estat el meu hobby, però en realitat jo vaig venir a Mallorca l'any 2001 a fer feina d'instal·lador de Pladur. Tenia molta de feina i vaig arribar a tenir la meva pròpia empresa instal·ladora, fins i tot tenia a vegades 2 o 3 empleats, però el tema del cans m'estirava i vaig decidir dedicar-m'hi plenament. Vaig fer un any de feina a un centre caní fent també ensinistraments particulars fins que em vaig decidir a muntar el meu propi negoci. Era just al principi de la darrera crisi però ho veia tan clar que vaig ser atrevit i em vaig tirar a la piscina.

FUTBOL A SENCELLES

Encetam aquesta nova columna a la revista. El futbol és també un fenomen sociològic que ha marcat la societat sencellera des de fa molts d'anys. Cada entrevista hi conté experiències vitals que expliquen la història del nostre poble i de la gent vinculada a aquest esport des de diferents àmbits: jugadors, entrenadors, directius, aficionats. Des del futbol al carrer, a l'escola, a l'equip propi del poble, en aquestes entrevistes hi haurà tota una tasca de recopilació de les petjades socials i humanes que ens ha deixat el futbol i les ensenyances que ens ha fet créixer com a persones. L'esport, també és un fenomen educatiu. A les entrevistes hi anireu trobant vivències educatives dels diferents entrevistats i reviscolareu anècdotes per molts de vosaltres ja conegudes, però d'altres que esper vos puguin interessar.

 

Entrevista a Guillem Ferrer Caldentey “Felanitxer” (30/04/1974)

El futbol als carrers del poble:

Solíem jugar a la plaça. Els camions i els cotxes eren els problemes. Ens ajuntàvem amb els quintos, també amb gent més gran que noltros com en Joan Papa, en Toni Puig... amb una pilota passàvem molt de gust davant la cotxeria de ca nostra. Dos arbres de davant eren una porteria i de sa cabina de telèfon a l'arbre de davant l'ajuntament, era l'altra. També empràvem de porteries els camions d'en Toni Calino i en Xesc Bergant. Quan ens cansàvem de jugar a baldufa li pegàvem al futbol.

 

Etapa amb el Club Esportiu Sencelles:

Vaig començar a jugar a la categoria d'infantil quan tenia 12 o 13 anys i entrenàvem en el camp antic de la màniga. El nostre entrenador era en Francisco Sales de s'Arissal. Amb ell fèiem molt de tir a porteria, passades llargues per parelles i molts de partits entre noltros. Anys després, aquella quintada d'infantils del Sencelles, ens vàrem tornar a reunir per jugar junts al club de tercera regional. Érem un club modest, de poble i a cada partit ens ficaven un sac de gols, però passàvem molt de gust de jugar i venia molta gent de poble a veure'ns.

Llegeix més...

Dia 1. Dinar. Tradicional dels Socialistes de Sencelles i Biniali per celebrar el Dia del Treball amb la presència de Vicenç Thomàs i Xesc Miralles.
Llegeix més...
Llegeix més...

Dia 4. Cap de setmana. D'hotel per als socis de l'entitat Pou Major a Cala Millor.
Llegeix més...

Dia 10. Nou butlletí. Dels Populars de Sencelles on fan un repàs de l'actualitat municipal criticant el batle que el consideren "desaparegut i més preocupat per sortir a la televisió que de fer feina".

Llegeix més...

Dia 1. Comencen. Les festes de Sant Cristòfol de Biniali amb el pregó de Santiago Coll i un concert coral.
Llegeix més...

Dia 2. Polèmica. Pel color tan estrident d'una façana del carrer d'Antoni Maura que surt completament de la paleta de colors vigent per part de l'Ajuntament.

Llegeix més...
 
Dia 5. Prohibició. Per part de l'Ajuntament de l'entrada a la revetlla de les Festes de Sant Cristòfol de Biniali, a menors de 16 anys que no vagin acompanyats per un adult responsable.
Llegeix més...
 
Dia 6. Fitxatge. Per part del Club de Futbol Llosetense del binialer Joan Miquel Chacón com a segon entrenador.
Llegeix més...
 
Dia 9. Trobada. De simpatitzants del ball en línia a la plaça de Sant Cristòfol en el marc de les festes d'estiu de Biniali.
 
Llegeix més...

 

 

Dia 7. Recuperada. Per part del Teatre Principal de Palma una obra del compositor Pere Miquel Marquès que va ser senyor de la possessió de Sarissal. El Reloj de Lucerna va ser interpretada per l'Orquestra Simfònica de Balears en el marc de la 32a Temporada d'Òpera.

Dia 8 . Pancaritat. A Sencelles amb un dinar a la caseta de figueral de Sarissal organitzat com cada any per la Coral Sor Francinaina; i a Biniali amb un dinar al Convent.

 

Dia 16. Recollida. De sang per part del Banc de Sang de Balears al Dispensari Sor Miquela.
Llegeix més...

Dia 17. Certamen. Fotogràfic organitzat per la Sala i l'Associació Fotogràfica de Sencelles a celebrar per la fira. Bases del certamen

 

Dia 1. Ruta. De tapes a Biniali amb BiniTapa per començar els actes de la fira.
Llegeix més...
Llegeix més...
 
Dia 2. Jocs. Tradicionals per celebrar la fira de Biniali i música amb el grup Arpellots.
 
Dia 2. Festa. Del Corpus Christi celebrat a les parròquies de Sant Cristòfol de Biniali i a la de Sant Pere de Sencelles.
 
Dia 3. Fira. De Biniali una mica deslluïda pel mal temps amb plogudes i vent.

 

Dia 2. Gràcies. A la tramitació de la nova Llei d'Urbanisme de les Illes Balears sabem que al municipi de Sencelles hi ha 6'19 hectàrees urbanitzables per construir que podrien allotjar 110 habitatges i una 276 nous habitants.
 
Dia 6. Profanació. D'una tomba amb dos cossos de la família de Miquel Vicens Llabrés de can Tonces al cementeri de Sencelles. El cas està en mans de la Policia Judicial d'Inca.
Llegeix més...
 
Dia 10. Excursió. A Lluc organitzada per l'entitat Pou Major.
 
Dia 24. Pluges. Continuades durant un parell de dies provocades pel temporal anomenat Hugo varen fer que les torrents baixassin plens i fos un espectacle que cridàs l'atenció dels curiosos.
Llegeix més...
Llegeix més...

Dia 25. Comencen. Les celebracions de la Setmana Santa amb la festa del Ram celebrada per la parròquia de Sant Pere de Sencelles i la de Sant Cristòfol de a Biniali.

 

Llegeix més...
Llegeix més...

 

Dia 28. Denúncia. De l’Ajuntament de Sencelles davant la manca d’actuacions de Recursos Hídrics al Torrent de Solleric.
Llegeix més...