Dia 1. Polèmica. Sobre qui va tenir primer la idea de dedicar un carrer a la filòloga Aina Moll. MÉS x Sencelles i Biniali al·lega que va demanar-o amb una instància primer que el comunicat oficial que sortí més tard ho confirmàs.
més 1
Més 2
 
Dia 3. Bingo. Organitzat pels quintos del 2001 per recaptar fons per a les seves activitats.
bingo quintos
 
Dia 6. Elecció. D'en Tomeu Morro, per part del comitè local dels Socialistes, com a candidat a la batlia de Sencelles.
tomeu morro comite socialistes Sencelles
 
Dia 9. Homenatge. A Aina Moll i a Pilar Sánchez, motiu del dia de la dona, per part de l'Assemblea de MÉS x Sencelles i Biniali.
 
Dia 10. El Poliesportiu. Municipal de Sencelles radicat a la contrada de Son Company a partir d'ara durà el nom de l'esportista sencellera Sebastiana Llabrés i Ramis ja que així ho ha decidit l'Ajuntament.
Sebastiana Llabres 2

Dia 2. Morir, A la romana fou el títol d'un original taller sobre el ritual funerari al món romà organitzat per la Ruta Arqueològica Sencelles-Costitx al cementeri de Sencelles.

 

romana

 

Dia 2. Sopar. Dels integrants del curs de neules de Nadal i casetes de betlem organitzat per l'entitat Pou Major.

curs pou major

 

Dia 3. Bunyolada. Al local de l'associació de majors de Biniali per als seus socis.

 

Dia 3. Romeria. Des de Binissalem a Sencelles que arriba a la 16ena edició.
romeria binissalem

FUTBOL A SENCELLES

Encetam aquesta nova columna a la revista. El futbol és també un fenomen sociològic que ha marcat la societat sencellera des de fa molts d'anys. Cada entrevista hi conté experiències vitals que expliquen la història del nostre poble i de la gent vinculada a aquest esport des de diferents àmbits: jugadors, entrenadors, directius, aficionats. Des del futbol al carrer, a l'escola, a l'equip propi del poble, en aquestes entrevistes hi haurà tota una tasca de recopilació de les petjades socials i humanes que ens ha deixat el futbol i les ensenyances que ens ha fet créixer com a persones. L'esport, també és un fenomen educatiu. A les entrevistes hi anireu trobant vivències educatives dels diferents entrevistats i reviscolareu anècdotes per molts de vosaltres ja conegudes, però d'altres que esper vos puguin interessar.

 

Entrevista a Guillem Ferrer Caldentey “Felanitxer” (30/04/1974)

El futbol als carrers del poble:

Solíem jugar a la plaça. Els camions i els cotxes eren els problemes. Ens ajuntàvem amb els quintos, també amb gent més gran que noltros com en Joan Papa, en Toni Puig... amb una pilota passàvem molt de gust davant la cotxeria de ca nostra. Dos arbres de davant eren una porteria i de sa cabina de telèfon a l'arbre de davant l'ajuntament, era l'altra. També empràvem de porteries els camions d'en Toni Calino i en Xesc Bergant. Quan ens cansàvem de jugar a baldufa li pegàvem al futbol.

 

Etapa amb el Club Esportiu Sencelles:

Vaig començar a jugar a la categoria d'infantil quan tenia 12 o 13 anys i entrenàvem en el camp antic de la màniga. El nostre entrenador era en Francisco Sales de s'Arissal. Amb ell fèiem molt de tir a porteria, passades llargues per parelles i molts de partits entre noltros. Anys després, aquella quintada d'infantils del Sencelles, ens vàrem tornar a reunir per jugar junts al club de tercera regional. Érem un club modest, de poble i a cada partit ens ficaven un sac de gols, però passàvem molt de gust de jugar i venia molta gent de poble a veure'ns.

FullSizeRender 2

 

Dia 1. Comença. El periode de pagament dels tributs locals.
MediaPagSencelles tributs
 
Dia 2. Riquesa. Segons dades de l'Agència Tributària, a les Balears, Sencelles és el sisè municipi amb major renda mitjana de tot Mallora. El primer és Valldemossa (42.451 euros), després el segueixen Puigpunyent (39.088), Bunyola (35.098), Esporles (34.911), Calvià (32.869), Alaró (32.496) i Sencelles (31.266).

Dia 5. Passejada. Cultural per Llucmajor visitant llocs emblemàtics de la poetessa Maria Antònia Salvà, dirigida per Tomàs Vibot i organitzada per la Fundació Bartomeu Oliver i l'entitat Pou Major.
passejada cultural llucmajor
 

Dia 12. Ballada. D'inici de curs de l'escola de ball de bot d'Es Jonc amb l'actuació de Qanarusa.

 

ballada jonc cartell
ballada jonc

 

Dia 1. Performança. En suport de les reivindicacions de les dones xilenes a l'escalonada de l'església de Sencelles.
performanca en suport de les dones xilenes 01des19
 
 
Dia 4. Pluges. Intenses per tot Mallorca que varen provocar desbordament de torrents al seu pas pel nostre municipi.
torrentada1
torrentada2
 

 
Dia 9. Donació. De sang al Dispensari Sanitari Sor Miquela amb la presència de la Unitat Mòbil del Banc de Sang i Teixits de les Illes Balears.
donacio sang
 
Dia19. Xerrada. Sobre el canvi climàtic i l'extinció d'espècies al Casal de Cultura organitzat pel Banc de Temps.
xerrada 19set
 
Dia 25. L'ajuntament. Comprarà un solar de 3.000 metres per 250.000 euros situat darrera de l'església parroquial per destinar-lo a aparcaments i així llevar els emperons que impedien posar en pràctica la reforma de la Plaça de la Vila.
nota premsa adquisicio solar
Dia 27. Teatre. Amb l'obra 4 miniobres amb el títol I Mestrestant Macbeth de la companyia Manicomics al pati porticat de can Bril.
MACBETH