FUTBOL A SENCELLES

Encetam aquesta nova columna a la revista. El futbol és també un fenomen sociològic que ha marcat la societat sencellera des de fa molts d'anys. Cada entrevista hi conté experiències vitals que expliquen la història del nostre poble i de la gent vinculada a aquest esport des de diferents àmbits: jugadors, entrenadors, directius, aficionats. Des del futbol al carrer, a l'escola, a l'equip propi del poble, en aquestes entrevistes hi haurà tota una tasca de recopilació de les petjades socials i humanes que ens ha deixat el futbol i les ensenyances que ens ha fet créixer com a persones. L'esport, també és un fenomen educatiu. A les entrevistes hi anireu trobant vivències educatives dels diferents entrevistats i reviscolareu anècdotes per molts de vosaltres ja conegudes, però d'altres que esper vos puguin interessar.

 

Entrevista a Guillem Ferrer Caldentey “Felanitxer” (30/04/1974)

El futbol als carrers del poble:

Solíem jugar a la plaça. Els camions i els cotxes eren els problemes. Ens ajuntàvem amb els quintos, també amb gent més gran que noltros com en Joan Papa, en Toni Puig... amb una pilota passàvem molt de gust davant la cotxeria de ca nostra. Dos arbres de davant eren una porteria i de sa cabina de telèfon a l'arbre de davant l'ajuntament, era l'altra. També empràvem de porteries els camions d'en Toni Calino i en Xesc Bergant. Quan ens cansàvem de jugar a baldufa li pegàvem al futbol.

 

Etapa amb el Club Esportiu Sencelles:

Vaig començar a jugar a la categoria d'infantil quan tenia 12 o 13 anys i entrenàvem en el camp antic de la màniga. El nostre entrenador era en Francisco Sales de s'Arissal. Amb ell fèiem molt de tir a porteria, passades llargues per parelles i molts de partits entre noltros. Anys després, aquella quintada d'infantils del Sencelles, ens vàrem tornar a reunir per jugar junts al club de tercera regional. Érem un club modest, de poble i a cada partit ens ficaven un sac de gols, però passàvem molt de gust de jugar i venia molta gent de poble a veure'ns.

Llegeix més...

 Dia 3. Renovació. Del comitè local d'El PI a Sencelles i Biniali amb l'entrada de Francisca Garcias i Rafael Florit.

Llegeix més...
Llegeix més...

 
Dia 4. Visita. Guiada per part del cronista oficial, Jordi Llabrés, al cementeri municipal de Sencelles organitzada per la Fundació Bartomeu Oliver. 
Llegeix més...
 

 

Dia 1. Es Jonc. Celebra el seu 30è aniversari amb el final de curs amb dues escoletes convidades (Brot d'Alfabaguera de Sineu i Es Copeo de Sineu) i amb una ballada popular amb Qanarusa i Ballugall.
Llegeix més...
Llegeix més...
Dia 1. Excursió. A la zona d'Alcúdia organitzada per l'entitat Pou Major amb la inclusió d'una visita al museu de sa Bassa Blanca.
Llegeix més...
 
Dia 2. Inici. De les festes de Sant Cristòfol de Biniali amb l'hissada de banderes i el gregó que fou llegit per la ex-miss Europa 1962, Maruja Garcia Nicolau.
Llegeix més...
Llegeix més...

 

Dia 1. Inauguració. Del plafó ceràmic de la Beata situat a la zona de les Alzines d'en Matet que va quedar pendent de descobrir al mes de febrer.

Llegeix més...
Llegeix més...

 

Dia 7. Pintada. Solidària col·laborativa d'un mural, anomenat Centaurepeixos, de l'il·lustrador Antonio Fernández-Coca a les parets exteriors del Poliesportiu Cobert de Sencelles per celebrar el Dia Mundial de la Salut Mental, organitzat per l'entitat 3 Salut Mental.
 
Dia 12. Dinar. Dels quintos de Sencelles i Biniali de l'any 1949 celebrat a Binicomprat
Llegeix més...
 
Dia 14. Ballada. D'inici de curs de les activitats formatives d'Es Jonc a la Plaça amb Qanarusa i els xeremiers d'Es Capoll Llarg. Hi ha cartell només per versió web.
Llegeix més...
 
Dia 15. Jornets. Es va convertir en el plató on es gravà la pel·lícula i sèrie d'IB3 "Operació Gàbia" del director Marcos Cabotà sobre l'atemptat d'ETA que matà dos guàrdies civils a Palmanova.
 
Dia 16. Petició. De l'ajuntament de Santa Eugènia a la Conselleria de Medi Ambient perquè netegi la síquia de Son Mascaró. Aquest torrentó va rebre durant les plogudes de la tardor dos vessament d’aigües brutes. La síquia aboca les seves aigües al torrent de Biniali a la zona d'Es Vinyó.
 
Dia 17. Fulletó. Nova edició del pasquí del PP de Sencelles i Biniali on es repassa l'actualitat municipal des del seu punt de vista incidint amb la supressió d'una pista de tennis del poliesportiu.
Llegeix més...
 
Dia 18. Renyada. De la Sindicatura de Comptes a l'Ajuntament de Sencelles per no haver presentat la documentació relativa al pressupost de 2016.
Llegeix més...
 
Dia 21. Curs. De composicions florals, anomenat Rams de Tardor, impartit per Tinons Florista a la Biblioteca amb el suport de l'entitat Pou Major.
cartell taller floral
 
Dia 23. Renovació. De la junta local de Sencelles del PP. Antònia Vallés va sortir reelegida presidenta, Guillem Llabrés vicepresident i Toni Ferragut secretari general.
Llegeix més...
 
Dia 31. Visites. Als cementeris de Sencelles i de Biniali per la festa de Tots Sants i dels Fidels Difunts com és tradició.
Llegeix més...
 

 

Dia 3. Comunicat. Del PP de Sencelles protestant per la informalitat del batle per anul·lar una convocatòria amb poc temps d'antelació.
Llegeix més...
 
Dia 4. Nota de premsa. Dels Socialistes de Sencelles i Biniali contra el comunicat del PP del dia anterior.
Llegeix més...
Dia 7. Concurs. De truc organitzat com cada any per Sa Sella amb en Jaume Garcias i en Llorenç Gómez de parella guanyadora. Na Inès Arrom i en Joan Gómez varen ser finalistes.
 
Llegeix més...
Llegeix més...
Llegeix més...
Dia 8. Ruta. Arqueològica en bicicleta visitant la Cova del Camp del Bisbe, el talaiot d'Es Velar i la cova Monja.
Llegeix més...

Dia 2. Sopar. Ben animat dels veïnats de carrer del Rosari que ja fa molts d'anys que cada estiu s'animen i decoren el carrer.
Llegeix més...
Llegeix més...
Dia 3. Presentació. Del llibre sobre la merceria familiar del carrer Colom de Palma, Ca Dona Àngela, escrit pel seu propietari senceller Miquel Aguiló.
 Llegeix més...
Dia  9. Marcel Cranc. Presentà el seu nou disc, de títol 7, amb un concert al Teatre Principal de Palma.
Llegeix més...

 

Dia 2. Binitapa Tour. Per encetar les celebracions de la fira de Biniali amb bon gust.
Llegeix més...
 
Dia 3. Jocs tradicionals. I populars a la fira de Biniali amb tir de fona, animació musical, musica d'havaneres i degustació de vi de la terra i rom cremat.

Llegeix més...

Accedir a l'àlbum


Dia 4. Fira. De Biniali que arriba a la desena edició amb molta d'animació i la inauguració del nou parc infantil de la plaça de Sant Ferran.