Dia 1. Polèmica. Sobre qui va tenir primer la idea de dedicar un carrer a la filòloga Aina Moll. MÉS x Sencelles i Biniali al·lega que va demanar-o amb una instància primer que el comunicat oficial que sortí més tard ho confirmàs.
més 1
Més 2
 
Dia 3. Bingo. Organitzat pels quintos del 2001 per recaptar fons per a les seves activitats.
bingo quintos
 
Dia 6. Elecció. D'en Tomeu Morro, per part del comitè local dels Socialistes, com a candidat a la batlia de Sencelles.
tomeu morro comite socialistes Sencelles
 
Dia 9. Homenatge. A Aina Moll i a Pilar Sánchez, motiu del dia de la dona, per part de l'Assemblea de MÉS x Sencelles i Biniali.
 
Dia 10. El Poliesportiu. Municipal de Sencelles radicat a la contrada de Son Company a partir d'ara durà el nom de l'esportista sencellera Sebastiana Llabrés i Ramis ja que així ho ha decidit l'Ajuntament.
Sebastiana Llabres 2

 
Dia 9. Donació. De sang al Dispensari Sanitari Sor Miquela amb la presència de la Unitat Mòbil del Banc de Sang i Teixits de les Illes Balears.
donacio sang
 
Dia19. Xerrada. Sobre el canvi climàtic i l'extinció d'espècies al Casal de Cultura organitzat pel Banc de Temps.
xerrada 19set
 
Dia 25. L'ajuntament. Comprarà un solar de 3.000 metres per 250.000 euros situat darrera de l'església parroquial per destinar-lo a aparcaments i així llevar els emperons que impedien posar en pràctica la reforma de la Plaça de la Vila.
nota premsa adquisicio solar
Dia 27. Teatre. Amb l'obra 4 miniobres amb el títol I Mestrestant Macbeth de la companyia Manicomics al pati porticat de can Bril.
MACBETH
 

FUTBOL A SENCELLES

Encetam aquesta nova columna a la revista. El futbol és també un fenomen sociològic que ha marcat la societat sencellera des de fa molts d'anys. Cada entrevista hi conté experiències vitals que expliquen la història del nostre poble i de la gent vinculada a aquest esport des de diferents àmbits: jugadors, entrenadors, directius, aficionats. Des del futbol al carrer, a l'escola, a l'equip propi del poble, en aquestes entrevistes hi haurà tota una tasca de recopilació de les petjades socials i humanes que ens ha deixat el futbol i les ensenyances que ens ha fet créixer com a persones. L'esport, també és un fenomen educatiu. A les entrevistes hi anireu trobant vivències educatives dels diferents entrevistats i reviscolareu anècdotes per molts de vosaltres ja conegudes, però d'altres que esper vos puguin interessar.

 

Entrevista a Guillem Ferrer Caldentey “Felanitxer” (30/04/1974)

El futbol als carrers del poble:

Solíem jugar a la plaça. Els camions i els cotxes eren els problemes. Ens ajuntàvem amb els quintos, també amb gent més gran que noltros com en Joan Papa, en Toni Puig... amb una pilota passàvem molt de gust davant la cotxeria de ca nostra. Dos arbres de davant eren una porteria i de sa cabina de telèfon a l'arbre de davant l'ajuntament, era l'altra. També empràvem de porteries els camions d'en Toni Calino i en Xesc Bergant. Quan ens cansàvem de jugar a baldufa li pegàvem al futbol.

 

Etapa amb el Club Esportiu Sencelles:

Vaig començar a jugar a la categoria d'infantil quan tenia 12 o 13 anys i entrenàvem en el camp antic de la màniga. El nostre entrenador era en Francisco Sales de s'Arissal. Amb ell fèiem molt de tir a porteria, passades llargues per parelles i molts de partits entre noltros. Anys després, aquella quintada d'infantils del Sencelles, ens vàrem tornar a reunir per jugar junts al club de tercera regional. Érem un club modest, de poble i a cada partit ens ficaven un sac de gols, però passàvem molt de gust de jugar i venia molta gent de poble a veure'ns.

FullSizeRender 2

 

Dia 2. Inici dels actes de les festes de la Mare de Déu d'agost.
Programa:
programa festes 1
 
Dia 2. Concert. De rock titulat Rockambelles que arriba a la cinquena edició al vial d'accés a l'escola nova amb el grup La Gran Orquesta Republicana com a cap de cartell.
ROCKANDBELLES
Dia 5. Vandalisme. Al domicili del regidor de MÉS, Joan Miquel Chacón. Li varen calar foc a l'estel·lada que penjava d'una finestra i orinaren a l'entrada.
chacon Senyera
Dia 6. Nota. De premsa dels partits que formen el pacte de govern a l'ajuntament, PI, PSIB-PSOE i Volem, denunciant els actes vandàlics que patí el domicili del regidor de MÉS.
nota premsa acte vandalic
Dia 7. Passejada. Cultural dirigida pel Cronista Ofical amb visites als molins de vent de la vila.
passejada molins

 

Dia 12. Gimkana. Fotogràfica de les festes de la Mare de Déu organitzada per l'Agrupació Fotogràfica.
Enllaç a les fotos guanyadores
Gincana fotografica 2019
 
Dia 9. Ballada. Sonada de les festes de la Mare de Déu d'Agost a la plaça de can Bril amb els grups Xeremiers des Capoll Llarg, Qanarusa i Música Nostra.
ballada festes1 1
ballada festes1 2
 
 

 

 

Dia 1. Comença. El periode de pagament dels tributs locals.
MediaPagSencelles tributs
 
Dia 2. Riquesa. Segons dades de l'Agència Tributària, a les Balears, Sencelles és el sisè municipi amb major renda mitjana de tot Mallora. El primer és Valldemossa (42.451 euros), després el segueixen Puigpunyent (39.088), Bunyola (35.098), Esporles (34.911), Calvià (32.869), Alaró (32.496) i Sencelles (31.266).

Dia 5. Passejada. Cultural per Llucmajor visitant llocs emblemàtics de la poetessa Maria Antònia Salvà, dirigida per Tomàs Vibot i organitzada per la Fundació Bartomeu Oliver i l'entitat Pou Major.
passejada cultural llucmajor
 

Dia 12. Ballada. D'inici de curs de l'escola de ball de bot d'Es Jonc amb l'actuació de Qanarusa.

 

ballada jonc cartell
ballada jonc

 

 

 
Dia 3. Protesta. Del PP de Sencelles que va emetre una nota de premsa contra la pujada del 66% de les dietes que cobraran els membres de l'equip de govern municipal per assistir a les sessions de la junta de govern.
nota de premsa pp dietes
 
Dia 7. Beneïdes. De vehicles (camions, cotxes, motos i patinets) per celebrar Sant Cristòfol per la festa del patró de Biniali.
beneida 1
beneida 2
Dia 10. Inauguració. De la plaça Aina Moll a Biniali. La tradicional plaça de sa Quintana, que oficialment era, de Sant Ferran, a partir d'ara tendrà el nom de la filòloga que residí a una casa de camp del camí des Terrers.