Dia 3. Protesta. Del PP de Sencelles que va emetre una nota de premsa contra la pujada del 66% de les dietes que cobraran els membres de l'equip de govern municipal per assistir a les sessions de la junta de govern.
nota de premsa pp dietes
 
Dia 7. Beneïdes. De vehicles (camions, cotxes, motos i patinets) per celebrar Sant Cristòfol per la festa del patró de Biniali.
beneida 1
beneida 2
Dia 10. Inauguració. De la plaça Aina Moll a Biniali. La tradicional plaça de sa Quintana, que oficialment era, de Sant Ferran, a partir d'ara tendrà el nom de la filòloga que residí a una casa de camp del camí des Terrers.
 

 

Dia 1. Fira. De cap de setmana a  Biniali amb animació infantil, campionat de tir de fona i tardeo.
fira biniali 2019
 
Dia 1. Inauguració. De l'exposició Project X a la galeria Senseless amb obres d'Enzo, Vikki Grant i un esdeveniment d'Angel Sillero.
expo2
expo1
Dia 4. Sortida. Dels participants als tallers de Memòria de Sencelles i de Biniali al poblat prehistòric de ses Païsses d'Artà i a un dinar.
ses paisses 3
 
Dia 5. Obres. De l'empresa Aigües s'Era Vella a la zona del carrer dels Bons Aires amb retencions i restriccions de trànsit.
obres bons aires

 Dia 1. Exposició. De fotografia al Casal de can Grau, amb el títol de Simplement i obres d'Albert Aguilera i Ricard Llorens.

expo foto
expo foto cartell
Dia 1. La renda. Disponible bruta per càpita dels habitants del municipi de Sencelles, segons dades de l'Institut Balears d'Estadística, era l'any 2015 de 14.929'62 €. Aquesta xifra és una mica inferior a la mitjana de Mallorca (15.043), però un poc superior a la mitjana de les Illes Balears (14.790).
renda x capita
Dia 2. Presentació. Del llibre titulat "Dones que han obert nous camins" a càrrec de les seves tres autores.
dones camins
Dia 2. Presentació. Al Casal de can Grau del projecte guanyador del concurs d'idees per a la remodelació de la Plaça de la Vila dissenyada pels arquitectes Belén Moneo i Jeffrey Brock integrants del Moneo Brock Studio.
presentacio projecte guanyador

Dia 1. Dinar. Del Primer de Maig de l'Agrupació Socialista de Sencelles amb presentació de la candidatura municipal amb l'assistència de Francina Armengol.
dinar primer maig
Dinar socialista Francina
 
Dia 3. Cap de setmana. A Menorca dels quintos de 1949 per celebrar els 70 anys.
quintos 1949
Dia 4. Assemblea. De Volem Sencelles al Casal de Ruberts per recollir opinions i reivindicacions dels habitants de la zona de fora vila del municipi.
assemblea volem ruberts

 

 
Dia 5. Arribada. Dels Reis d'Orient a Sencelles i Biniali amb molta d'expectació per part dels més menuts de cada casa.
Dia 6. Concert. Solidari del presentador Valentín Mendoza amb la participació de la Coral Sor Francinaina.
valentin mendoza

 

Dia 4. Ban. Alertant a la població de Sencelles sobre possibles fraus amb empreses no autoritzades per a fer les periòdiques revisions de les instal·lacions de gas.
revisions gas falses

Dia 5. Jornades. D'estudi Església - Societat en relació al paper de l'església Catòlica i la memòria històrica.
Jornades Esglesia
Dia 6. Consulta. Sobre si la forma de govern de l'estat hauria de ser una república o continuar com a monarquia, organitzada al municipi de Sencelles per l'agrupació d'electors Volem.
consulta monarquia o republica
consulta monarquia o republica2

Aquesta és la primera vegada que és cap de llista, ¿què l'ha empès a fer la passa?
Primer de tot, que les companyes i els companys de la meva agrupació d'electors m’ho demanassin. I segon, que hi ha moltes ganes de ser un projecte que no només se centri a millorar el municipi des de l’ajuntament, apropant-lo a la ciutadania, sinó que també se centri a fer comunitat des del carrer, fent propostes per conscienciar i mobilitzar el municipi cap a un horitzó on la comunitat vetlli pel bé comú.


¿Què no s’ha pogut fer les altres vegades i que en aquesta voldria aconseguir?
Fa quatre anys no érem necessàries per formar govern, però vàrem ser convidades a participar en un clima de feina i de respecte mutu.
Si som decisives per formar govern, podríem apostar més fort pels processos participatius.
El que volem és seguir apropant la política a les persones, perquè quan feim processos en els quals decidim entre totes, trobam millors solucions i la gent s’ho sent més seu.
Hem treballat de valent per dur a terme propostes per les quals ningú apostava, com la participació en els pressupostos o la remodelació de la plaça de la Vila, el parc de Biniali o donar-li vida al municipi amb el mercat dels dissabtes.

joan rigo volem

A les eleccions de 2015 hi havia 5 candidatures i ara n'hi ha una més. ¿Les que ja hi havia no donaven resposta a les necessitats dels habitants?
S’ha de fer molta més feina per donar resposta a les necessitats de les persones i no només de les vileres, també de les foravileres, que semblen les grans oblidades i són més de la meitat de la població. Però per donar resposta primer se les ha d’escoltar. Quan la gent se sent exclosa, cerca solucions.


¿Què necessita el municipi de Sencelles?
Quan feim processos participatius, la gent comença a pensar en el bé comú, això apropa la gent, fa comunitat i que la gent se senti més part del municipi. Ja hem creat partides en els pressupostos participatius en aquest sentit.
Hem de continuar fent feina amb el jovent perquè integrin aquests valors, reforçant les dinamitzadores del Casal de Joves i la Biblioteca amb una educadora social que faci treball comunitari per apropar el jovent.
Millorarem el servei del fems, el principal problema de les foravileres, posant petits punts verds i donant feina a joves i a majors de 45 perquè se’n cuidin, perquè una persona podria encarregar-se de mantenir nets un bon grup de punts verds.
Farem un procés participatiu perquè la ronda es faci tan consensuada i sostenible com sigui possible. Per començar, hem de fer una reunió amb un membre de cada partit, moderada per una professional i que s’enregistri perquè els interessos partidistes no vagin per damunt de les sencelleres.
La ronda permetrà que puguem fer un procés participatiu per convertir en zona de vianants els carrers i beneficiar el comerç local. Molts de cotxes s’hauran d’aparcar en aparcaments externs, però els nins i la gent gran podran passejar tranquils i els carrers seran un punt de trobada que atraurà molta gent.