La Fundació Deixalles té 6 delegacions a Mallorca (Palma, Felanitx, Capdepera, Calvià, Soller i Inca) i una a Eivissa.
Des del seus inicis, el principal objectiu de la Fundació Deixalles ha estat la inserció social i laboral de persones en risc o situació d'exclusió, a través de la recollida d'objectes que les persones deixen d'usar.

Llegeix més...

La delegació d'Inca va néixer a l’any 2006 amb l’objectiu de donar resposta al col·lectiu de persones en risc o situació d'exclusió del municipi d'Inca i dels pobles de les mancomunitats del Raiguer, Pla i Nord.


El 2013 fou un any de consolidació amb una nova ubicació al carrer Teixidors 10, al polígon Can Matzarí; amb la certificació dels nostres tallers d'inserció segons amb la norma UNE-EN ISO 9001:2008; i amb l’assoliment que més ens agrada:  297 persones ateses, 132 en processos de capacitació sociolaboral, 54 a les Accions Formatives conduents a un certificat de professionalitat a nivell nacional, 93 al Servei d’Orientació Laboral i 18 amb contractes d’inserció.

 

Organitzat per l’ajuntament de Sencelles i les associacions culturals i esportives del municipi, es va celebrar dia 22 de novembre una jornada de diverses activitats per conscienciar la població sobre la violència cap a les dones.

Llegeix més...

Durant tota la jornada es varen succeir tallers de llaços organitzat per l’APIMA Sencelles, classes de pilates i zumba, a més de defensa personal.

La lectura d’un manifest per part del president de l’APIMA va donar pas a la continuació de demostracions, actuacions, jocs, contacontes, etc...

Llegeix més...

El poliesportiu municipal es va omplir amb les diverses paradetes muntades per les entitats del municipi.

Llegeix més...

Aquest dia va fer la presentació oficial de la Batucada de Sencelles (SENTukada).

 

guillem-mut

Guillem Mut

 

 

Quant sembla que s’han apagat les espires dels foguerons santantonians, encesos a la majoria d’indrets d’aquesta illa nostrada, a Sencelles hi reprenen amb força i per fer honor a la nostra Patrona, Santa Àgueda. Dia 5 de febrer és diada assenyalada en el calendari d’aquesta Vila.

Les festes d’aquest any 2014 ens presenten una bona ocasió per reconèixer la trajectòria artística d’un senceller, que ha estat capaç de projectar el nom del nostre poble més enllà dels límits oceànics.

Parl de Joan Guerra Oliver (Sencelles, 1938). Pintor que ha desenvolupat el seu talant artístic dins el moviment naïf i amb una amplíssima producció que quasi sempre ens remet a la quotidianitat dels mallorquins, i també dels sencellers, a la nostra tradició, al nostre folklore, a les nostres devocions... La seva obra, exposada a nombrosos indrets del país i també de l’estranger, demostra en moltes ocasions l’orgull i l’amor que té envers Sencelles. Del seus pinzells i dels seus colors, sempre vius, del seu geni i de la seva aptitud, hom a pogut contemplar escenes ben del nostre poble, com ara llegendes que hem heretat de l’avior, diverses escenes de la vida de la Tia Xiroia...

joan guerra

Llegeix més...

El miracle de Sta Àgueda

Autor: Joan Guerra Oliver

 Tirada limitada de dues centes làmines, numerades i signades personalment pel propi artista.

El preu és de 20€ l’exemplar i les podreu adquirir a:

  • Forn-Degustació Can Pep
  • Ajuntament de Sencelles
  • Associació Sencelles Difusió Cultural
  • Parròquia de Sant Pere de Sencelles.

Amb tot això es pretén posar a l’abast de tothom una obra del nostre conciutadà Joan Guerra, amb una temàtica del tot sencellera.

Joan Guerra, amb tota la seva producció artística, a més d’honorar la noble art de la pintura, dedica un càntic solemne a la seva terra i a la seva gent.

L’any 2011 la Revista del Centre Cultural de Sencelles Sa Sella, va dedicar un monogràfic a la nostra Patrona, la portada del qual era il·lustrada amb aquesta pìntura.

 

Dia 1. Castració de moixos. Organitzat per l'associació Quina Animalada, una unitat mòbil va instal·lar-se a la plaça de can Bril per esterilitzat les colònies de moixos de Sencelles, dia 30 de setembre, 1 i 2 d'octubre.

Dia 1. Pagament dels tributs locals. Des de dia 1 d'octubre fins a dia 1 de desembre a l'ajuntament de Sencelles. A Biniali només dia 30 d'octubre al Convent.


Dia 2. Club de patinatge. Cada dimarts i dijous horabaixa es fan classes al pavelló cobert del poliesportiu amb la professora Ana Merino.

Dia 3. Natació. Des de l'APIMA de can Bril han organitzat una activitat extraescolar de natació que es desenvolupa al club Sport Inca en sessions d'una hora cada divendres a partir de les 16 hores al llarg de tot el curs.

Dia 3. Classes de ball de bot. Amb l'escola d'Es Jonc, cada divendres a l'antiga escola de can Bril.

Dia 4. Taller gratuït. De pedra en sec dirigit a joves organitzat des del Casal de Joves. Va ser impartit per tècnics de l'Associació Més que Pedra a la finca de la Cova del Camp del Bisbe en en dues sessions els dissabtes 4 i 11 de matí.
 
Dia 4. Gimcana Walt Disney. Organitzada pel club d'esplai Sa Roqueta i que va suposar l'inici de les seves activitats per aquest curs.

 

Dia 1. Tots sants. Els cementeris de Sencelles i de Biniali varen rebre l'afluència de molt de visitants. Al de Biniali enguany la novetat era l'habilitació provisional del solar municipal de la part posterior com a aparcament gràcies a la cessió d'un pas d'accés d'uns 5 metres d'amplada feta per un veïnat.
Dia 2. Romeria de Binissalem. A Sencelles per fer festa a Sor Francinaina per onzena vegada. Organitzada per l'associació Agrupació d'Amics del Cavalls de Binissalem vengueren els pelegrins amb carro, bístia i a peu. Posteriorment dinaren a Sencelles de pa a butxaca.

 

Dia 1. Escola d'estiu. Va desenvolupar-se fins a dia 11 a les instal·lacions de l’escola ca’n Bril, fent ús d’altres espais comunitaris (poliesportiu, piscina, parc infantil, etc.). Aquesta activitat estava oberta per a infants a partir de tres anys per afavorir la seva adaptació al curs d’infantil.
 
Dia 4. Batucada a Sencelles. Organitzada pel Banc de Temps, per a totes les edat i en procés de formació, les classes són cada dijous a les 20 h. al CEIP can Bril i el preu és de 15 euros al mes amb el professor Leo Villar (director de batucada) i amb instruments.

Dia 5. Festa a Son Prim. El celler va inaugurar la reforma de les seves instal·lacions del Serral des Vent amb l'assistència del conseller d'Agricultura, Gabriel Company; la presidenta del Parlament, Margalida Duran; i la presidenta del Consell, Maria Salom.

Llegeix més...