La Fundació Deixalles té 6 delegacions a Mallorca (Palma, Felanitx, Capdepera, Calvià, Soller i Inca) i una a Eivissa.
Des del seus inicis, el principal objectiu de la Fundació Deixalles ha estat la inserció social i laboral de persones en risc o situació d'exclusió, a través de la recollida d'objectes que les persones deixen d'usar.
La delegació d'Inca va néixer a l’any 2006 amb l’objectiu de donar resposta al col·lectiu de persones en risc o situació d'exclusió del municipi d'Inca i dels pobles de les mancomunitats del Raiguer, Pla i Nord.
El 2013 fou un any de consolidació amb una nova ubicació al carrer Teixidors 10, al polígon Can Matzarí; amb la certificació dels nostres tallers d'inserció segons amb la norma UNE-EN ISO 9001:2008; i amb l’assoliment que més ens agrada: 297 persones ateses, 132 en processos de capacitació sociolaboral, 54 a les Accions Formatives conduents a un certificat de professionalitat a nivell nacional, 93 al Servei d’Orientació Laboral i 18 amb contractes d’inserció.
L’altre esforç important és la feina ambiental: un servei gratuït de recollida de residus voluminosos (mobles, electrodomèstics, objectes de cuina i decoració, llibres, estores...) que es poden tornar a reutilitzar (2013: 176.527 quilos reutilitzats, 4.112 reciclats i 27.415 de rebuig); la recollida de roba a contenidors posats al carrer, porta a porta, a parròquies i amb persones voluntàries; la gestió del Parc Verd de Santa Maria del Camí (2013: 10.619 quilos tractats) i dues persones contractades; l’educació ambiental i les campanyes de conscienciació ambiental; els tallers de reutilització (recollida selectiva, deixalleria i condicionament, roba, donació); i el nou projecte del Taller de Costura que customitza la roba, li dona un disseny innovador, i ha permès la contractació de dues persones i una tècnica.
La Fundació Deixalles ha estat, és i serà un lloc on trobar roba, mobles, electrodomèstics... barats i en bones condicions.
I tot això gràcies a la col·laboració dels ajuntaments de la Mancomunitat del Raiguer, Mancomunitat del Nord i Mancomunitat del Pla de Mallorca, a la conselleria d’Educació, Cultura i Universitats (SOIB), a l’IMAS, als voluntaris/es, i a totes i cada una de les persones que han adquirit i/o donat algun dels nostres productes, objectes i/o serveis.
Moltes gràcies a tots.
Contacte: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.
Tel. 971-500877