Joan Rigo, de Volem
Aquesta és la primera vegada que és cap de llista, ¿què l'ha empès a fer la passa?
Primer de tot, que les companyes i els companys de la meva agrupació d'electors m’ho demanassin. I segon, que hi ha moltes ganes de ser un projecte que no només se centri a millorar el municipi des de l’ajuntament, apropant-lo a la ciutadania, sinó que també se centri a fer comunitat des del carrer, fent propostes per conscienciar i mobilitzar el municipi cap a un horitzó on la comunitat vetlli pel bé comú.
¿Què no s’ha pogut fer les altres vegades i que en aquesta voldria aconseguir?
Fa quatre anys no érem necessàries per formar govern, però vàrem ser convidades a participar en un clima de feina i de respecte mutu.
Si som decisives per formar govern, podríem apostar més fort pels processos participatius.
El que volem és seguir apropant la política a les persones, perquè quan feim processos en els quals decidim entre totes, trobam millors solucions i la gent s’ho sent més seu.
Hem treballat de valent per dur a terme propostes per les quals ningú apostava, com la participació en els pressupostos o la remodelació de la plaça de la Vila, el parc de Biniali o donar-li vida al municipi amb el mercat dels dissabtes.
A les eleccions de 2015 hi havia 5 candidatures i ara n'hi ha una més. ¿Les que ja hi havia no donaven resposta a les necessitats dels habitants?
S’ha de fer molta més feina per donar resposta a les necessitats de les persones i no només de les vileres, també de les foravileres, que semblen les grans oblidades i són més de la meitat de la població. Però per donar resposta primer se les ha d’escoltar. Quan la gent se sent exclosa, cerca solucions.
¿Què necessita el municipi de Sencelles?
Quan feim processos participatius, la gent comença a pensar en el bé comú, això apropa la gent, fa comunitat i que la gent se senti més part del municipi. Ja hem creat partides en els pressupostos participatius en aquest sentit.
Hem de continuar fent feina amb el jovent perquè integrin aquests valors, reforçant les dinamitzadores del Casal de Joves i la Biblioteca amb una educadora social que faci treball comunitari per apropar el jovent.
Millorarem el servei del fems, el principal problema de les foravileres, posant petits punts verds i donant feina a joves i a majors de 45 perquè se’n cuidin, perquè una persona podria encarregar-se de mantenir nets un bon grup de punts verds.
Farem un procés participatiu perquè la ronda es faci tan consensuada i sostenible com sigui possible. Per començar, hem de fer una reunió amb un membre de cada partit, moderada per una professional i que s’enregistri perquè els interessos partidistes no vagin per damunt de les sencelleres.
La ronda permetrà que puguem fer un procés participatiu per convertir en zona de vianants els carrers i beneficiar el comerç local. Molts de cotxes s’hauran d’aparcar en aparcaments externs, però els nins i la gent gran podran passejar tranquils i els carrers seran un punt de trobada que atraurà molta gent.