El passat dissabte 27 d’abril, darrer dissabte del mes i com ja és costum en el llogaret, després de dotze anys, l’Associació de Veïnats de Ruberts, tot i els ruixats i les brusques, celebrà la seva festa, però en lloc de fer-ho, com sempre, a la Plaça, en aquesta ocasió, pel mal tremps, s’hagué de traslladar dins les instal·lacions de l’edifici anomenat “Es Convent” o “Es Tele-Club”, anomenat així per les dues funcions que s’hi dugueren a terme al llarg de la seva història.


Un any més, la festa no deixà de banda el seu caràcter reivindicatiu, pel que fa al desig de preservar i protegir el nucli rural, declarat bé d’interès cultural ja fa anys, aspecte que no es pot passar per alt i que ha de servir de marc en el qual no es permetin les intervencions que ataquin el conjunt del patrimoni històric; per la qual cosa, és necessari insistir en què l’Ajuntament, entre d’altres punts, doni compliment, amb la urgència que pertoca, a la demolició dels fonaments que s’han d’enderrocar i que esperam sigui abans de les festes de la nostra patrona la Mare de Déu del Carme; no fos cosa, arribats el mes de juliol, encara ens trobem en el mateix punt i coma, quan el que s’ha de fer és posar un punt i final.

Faig feina per als que em seguiran en la vida; per a ells escric aquestes coses, esper que els siguin de profit“

Lucius Anneus Seneca

Dia 22 de novembre tengué lloc a la Casa de la Vila el nomenament d’en Jordi Llabrés i Sans com a Cronista Oficial de la Vila de Sencelles.

Sencelles passa a ser el tercer municipi de la nostra Illa, juntament amb Palma i Inca, que reconeix aquesta figura. Destacar que apadrinaren el nomenament ambdós cronistes, el sr. Bartomeu Bestard, Cronista Oficial de la Ciutat de Mallorca i de l’Antic Regne de Mallorca i el Sr. Gabriel Pieras, Cronista Oficial d’Inca. A més el sr. Pieras hi assistia amb les credencials signades pel sr. Antonio Luis Galiano, president de la Reial Associació de Cronistes Oficials d´Espanya.

Llegeix més...

 

Dia 1. Festa de Tots Sants. Com cada any per aquestes dates les dos cementeris del nostre terme es varen veure animats per les visites dels familiars a les tombes dels avantpassats.
Llegeix més...
Llegeix més...
Llegeix més...
 

Dia 3. Romeria. De Binissalem a Sencelles vengueren amb carro, bístia i a peu. La sortida va ser des del carrer Guillem Martí a les 9 i hi va haver un dinar a Sencelles de pa a butxaca.

 

Enguany hem celebrat a Sa Sella els 30 anys de vida de la publicació. Va ser durant el mes de gener de 1983 quan sortí el número 0 de la publicació i ja ha plogut molt des de llavors... i també han passat molts de coses, i la revista segueix igual, donant les notícies amb puntualitat i mostrant l'evolució que ha experimentat el nostre municipi. Que sigui per molts d'anys més!

 
L'any 2013 que diu adéu també ha estat especial per a la revista ja que, després de 18 anys (des de finals de 1995) d'acolliment per part de la Parròquia de Sant Pere, hi ha hagut un canvi de local. Ara ens podreu trobar al carrer de l'Escultor Antoni Llabrés Mudoy 18. Ocupam una sala del primer pis de l'edifici que fou l'antic Quarter.
 
Podem avançar-vos que per la fira de 2014 Sa Sella tornarà a editar un número especial. Com ja hem fet diverses vegades, per la fira tenim prevista la sortida al carrer d'una revista monogràfica dedicada a les diferents vessants de la cultura popular. Aquesta inciiativa podrà veure la llum gràcies a l'interès que hi ha demostrat la recentment renovada Fundació Mossèn Bartomeu Oliver i Amengual. Si teniu interès en qualque tema que tracti la cultura popular i centri la seva atenció al nostre municipi, ens agradaria molt poder comptar amb la vostra col·laboració i participació al número especial.
 
Degut a la baixada d'ingressos del Centre Cultural de Sencelles, entitat editora de la revista, com a conseqüència de la crisi, de la minva de publicitat, de la retallada d'ajudes, del boicot de part de totes les institucions governades pel PP a tota publicació editada en la nostra llengua, etc. ja podem avançar-vos que per a l'any que ve la quota de subscripció augmentarà. Ja fa molts d'anys que estava congelada en 10 euros i per al 2014 ens hem vist obligats a pujar, ja que la supervivència i viabilitat econòmica de la publicació estava en joc.
 

Una novetat que és digna d'esmentar és la nostra pàgina web: sasella.org on hi podeu trobar bona part dels continguts de la versió en paper però més actualitzada i amb moltes més imatges i enllaços a bancs d'imatges. S'ha de tenir present que el límit d'espai a la versió en paper no existeix a la versió electrònica i per tant, si veis que la vostra foto no hi surt a la sella impresa podeu anar a la revista a la xarxa que segur que hi és. Recordau sasella.org és a Internet perquè la fos faceu igual de vostra que la sella en paper.

Molts d'anys i bones festes!

 

Dia 1. Volei. Varen començar les classes per a tots els infants de 8 a 12 anys, al poliesportiu, amb unes primeres proves gratuïtes. Els entrenaments seran cada dilluns, dimecres i divendres.

Dia 2. Solidaritat. L'associació Pou Major va liderar la recollida de restes de troques de fil de llana amb el qual als diferents Centres de Dia del Pla es confeccionaran mantes solidàries.
 
Dia 3. Fotografia turística. L'Agència de Turisme de les Illes Balears cerca fotògrafs que gratuïtament cedesquin les seves fotografies amb interès turístic per il·lustrar el seu projecte
de foment del turime d'interior i formar part del Projecte Aparador.
 
Dia 4. Ball en línia. L'associació Pou Major va iniciar una nova edició del seu curs anual d'aquest tipus de ball. Les classes són cada divendres a l'escola nova.
 
Dia 5. Sa Roqueta. Aquest és el nom del nou club d'esplai de Sencelles que substitueix al desaparegut Es Burratatxo. L'entitat es va presentar amb una diada celebrada a la plaça dedicada als llocs populars. La reunió amb els pares d'infants interessats es va fer dia 12 a la capella fonda.

Dia 1. El camí de les padrines. Partí de Sencelles el matí per anar a Biniali on el carro per l'educació fou càlidament rebut per les autoritats i els veïnats abans de seguir el seu camí cap a Binissalem.

Enllaç a l'àlbum PhotoAlbum-48px

Dia 2. Taller de ximbombes. Organitzat per l'associació Capoll Llarg amb l'objectiu que tot aquell que vulgui, tengui ximbombes per les nits de Sant Antoni i Santa Àgueda per afegir-se a les ximbombades i cantar gloses.

Dia 3. Rebaixes al rebut del fems. L'ajuntament va aprovar una bonificació del 20% en les taxes de recollida i de tractament del fems per als comerços i petites empreses del municipi. També hi haurà un educador ambiental al Parc Verd per evitar els abocament de residus que tocarien deixar-se a la recollida porta a porta.

 

Dia 7. Segon Triatló Infantil. Al Poliesportiu Municipal i la Piscina amb competicions i joncs per a nins i nines des dels 4 als 15 anys.
 
Dia 7.Toni Vallès. L'actor senceller va presentar la seva nova obra de teatre musical infantil Blancaneus, que per Nadal recorrerà els escenaris de Mallorca, a una gala de presentació de temporada al Teatre Principal de Palma.
Llegeix més...

Dia 9. Reunions de pares i mares. Dels alumnes del col·legi de can Bril per preparar el principi de curs i donar suport a la vaga indefinida convocada pels docents. Les reunions es feren per etapes educatives dies 9, 10 i 11.