1 de maig. Festa del Treball. La coalició formada pel PSIB-PSOE i Independents de Sencelles i Biniali (ISIB) va organitzar el tradicional dinar d'arròs del primer de maig al pavelló cobert del poliesportiu municipal.

Dia 8 de maig. Excavació. L'Ajuntament de Sencelles va llançar una campanya de captació de voluntaris per ajudar a l'excavació de la cova de Son Morelló de la finca del Camp del Bisbe. El projecte de Lua Valenzuela, pressupostat amb 7.000 euros, es desenvoluparà del 3 al 28 de juny i pretén fer una i consolidació de la cova d'enterrament talaiòtica, l'adequació de l'entorn per a visites i la instal·lació de material didàctic explicatiu. La finca és propietat de la renovada Fundació Mossèn Bartomeu Oliver.

Cova3-son-morello 

Enllaç a l'àlbum PhotoAlbum-48px

12 de maig. Romeria. L'anual pelegrinatge que fan els habitants de la barriada palmesana de sa Casa Blanca fins a Sencelles enguany va arribar a la vint-i-setena edició.

romer5

Enllaç a l'àlbum PhotoAlbum-48px

Del 12 de maig al 10 de juny. Exposició. Al Casal de Cultura na Malena Tous va exposar la seva obra pictòrica més recent amb el nom de Mineralment sota el patrocini de l'entitat Art Sencelles.

malena tous mineralment

Dia 15 de maig. Anar de tapes. El dimecres d'abans de la fira es va fer la primera edició de l'exitosa Espipella on tour amb la participació de nombrosos establiments comercials de Sencelles que oferien un tast de les seves preparacions i una beguda a un preu global ben assequible.

Dia 17 de maig. Teatre. El divendres de la fira la Delegació de Sencelles de l'Obra Cultural Balear va organitzar una representació de teatre al pati de l'antiga escola graduada de can Bril. L'obra escenificada tenia per títol Un torrent que era la mar del grup Maror Teatre.

teatre OCB1

Dia 18 de maig. Manifestació. El GOB, l'entitat Amics de la Terra i el Grup GADMA varen convocar una manifestació en contra del projecte del camp de golf de 600 hectàrees que està previst fer a Son Saletes. La trobada, amb un nombrós grup de sencellers, va comptar amb uns 200 participants.

mani golf 4
mani golf 1
mani golf 3
mani golf 2

Dia 18 de maig. Dissabte de fira. Es va retre un homenatge al negoci local que s'ha reinventat de can Pep Forn Degustació. També es va poder gaudir d'una nova edició del Sencelles Espipella enguany amenitzat per les cançons del grup Els Ocults. 

Enllaç al video dels ocults video i altres video

Dia 19 de maig, Diumenge de fira. Hi va haver les actuacions de dues colles de castellers: els Castellers de Mallorca i els Al·lots de Llevant. D'horabaixa actuaren al Molico els Wonderbrass.

castellers

19 de maig Fira

sa fira 2013

 Enllaç a l'àlbum PhotoAlbum-48px

 Dia 21. Acció policial. El dilluns del firó va ser magre però tota la gent estava més pendent de l'operació policial que es feia al carrer del Rafal. Aquesta acció de les forces policials va suposar la detenció d'un senyor de 65 anys que tenia una plantació de marihuana a la casa que tenia llogada al carrer des Rafal número 27,( on hi havia l'antiga botiga de ca na Sorda). La Guàrdia Civil d'Inca hi va trobar 50 plantes amb un pes total de nou quilos. Les plantes estaven disposades a les diferents habituacions de la casa plantes en diferents etapes de creixement i fins i tot un assecador i d'altres ja disposades per ala immediata venda. Les diferents estances estaven perfectament condicionades amb focus de llum, ventiladors i divers material elèctric per aconseguir un perfecte creixement de la planta.

Droga Rafal 1 1
Droga Rafal 1 2

Dia 29 de maig. Donació de sang. La unitat mòbil de la Germandat de Donants de Sang de Mallorca es desplaçà fins a la unitat sanitària de Sencelles Sor Miquela per recollir les 42 donacions dels associats dels del nostre municipi. Una persona va donar sang per primera vegada i s'incorpora d'aquesta manera a la Germandat.

 

Dia 31 de maig. Festival de fi de curs de les activitats extraescolars. L'APIMA del col·legi de can Bril va organitzar aquest dia a partir de les 17 hores, una mostra de les diferents activitats que s'han fet duran tot l'any escolar. En concret hi va haver una mostra de tenis, d'aloha, d'anglès, de gimnàstica rítmica i de patinatge.

 

A finals de maig. Concurs de disseny de la camiseta Embala't 2013. La comissió organitzadora de la festa de l'Embala't va convocar un concurs per elegir la camiseta d'enguany que portaran els participants a la festa. La votació del guanyador es va fer dia 29 de juny de les 17 h, a les 21 h, a la plaça. Els guanyadors rebran de franc un pack de la festa d'agost consistent en camiseta, mocador, capell i dinar.