Dia 1. Mou-te amb salut. Presentació a Biniali, per part de la directora insular d’Esports, Margalida Portells, del programa Mou-te amb salut! del Consell de Mallorca, recentment estrenat, que té per objectiu facilitar l'accés a l'esport de manera regular i sense cost de grups de tercera i segona edat.

 20210601 Mou te 4 Biniali
 20210601 Mou te 3 Biniali
20210601 Mou te 2 Biniali

 

Dia 5. Corpus. Celebració de la festivitat a les parròquies de Sencelles i de Binali.

 corpus Biniali
 corpus sencelles

L'Associació de la premsa forana de Mallorca es va reunir dissabte dia 22 de maig al casal Pere Capellà d’Algaida, després de més d'un any de l'assemblea prevista i aturada per culpa de la pandèmia de covid-19. S’hi va elegir una nova junta directiva i s’hi vare lliurat els premis periodístics pendents.
premsa forana cheerful 240px

Les revistes de la Premsa Forana de Mallorca participaren en la XVII trobada de revistes a Algaida, convidats per la nova revista es Saig d'Algaida, Pina i Randa. La trobada es realitzà el dissabte 22 de maig de 2021 al casal Pere Capellà d’Algaida.

 trobada assemblea

La recepció i trobada de les revistes va ser molt senzilla, atès que s’havien de complir amb totes les mesures de seguretat amb motiu de la covid-19. Per això, es va limitar l’assistència fins a 50 persones i es va haver de dur en tot moment la mascareta i mantenir la distància de seguretat.

En l'assemblea, el president sortint de la junta directiva, Rafel Oliver, va fer un repàs de les principals tasques desenvolupades i va lloar el fet que, tot i la pandèmia de la Covid-19, s'han mantingut les 35 revistes associades. Abans de deixar el càrrec de president, Oliver va voler agrair la tasca de la junta directiva que ara acabava i de les anteriors per tota la feina feta.

Dia 1. Instal·lada. A un carrer de la barriada de La Soledat una Stolperstein (pedra de topada) dedicada a Pilar Sánchez, activista feminista socialista assassinada a Sencelles per la repressió feixista l'any 1936.
 stopersteine Pilar Sanchez
 
Dia 2. Represa. De les classes de ball de bot d'Es Jonc, després de la suspensió motivada per l'increment de la incidència de la pandèmia COVID.
 cartell es jonc
 
Dia 4. Presentat. Una nova edició del Trofeu Ciclista Pla de Mallorca que compta amb el patrocini de la Mancomunitat Pla de Mallorca i de l'Ajuntament de Sencelles. L'acte de presentació comptà amb la presència de la regidora d'esports, Rosa Roca.
 pla mallorca
 
Dia 5. Performança. Feminista, i edició d'un vídeo que imita un acte clandestí, que consistí en canviar de broma diversos noms de carrers de la vila per visibilitzar i cridar l'atenció sobre la realitat: les dones són quasi inexistents als noms de carrers del nostre municipi. Enllaç a la pàgina de Volem Sencelles on hi ha el vídeo.
 Sor Francis amb capa de superdona feminista

Dia 6. Fira suspesa. Degut a les restriccions sanitàries, però amb molts d'actes culturals programats. 
 
Dia 9. Aina Moll. Presentació del llibre sobre la lingüista per part de l'autora, Pilar Arnau, a Biniali organitzat per l'OCB.

 Pilar Arnau
Dia 8. Pere Pavia. Inauguració de l'exposició homenatge a l'artista Pere Pavia, que fa un recorregut per la seva trajectòria vital. Oberta fins al mes de juny al Casal de Cultura de can Garau.
 expo Pavia
 
Dia 10. Capelletes. Reimplantació de les visites domiciliàries de les capelletes de la Sagrada Família de la parròquia de Sant Pere de Sencelles després de l'aturada motivada per les restriccions de la crisi sanitària.
capelletes 

Dia 3. Suspesos. Tots els actes de les festes de la patrona Santa Àgueda. L'únic acte que va poder realitzar-se va ser l'ofici religiós. L'Ajuntament va editar un vídeo col·laboratiu creat amb la participació dels veïnats.
 

 
 missa santa agueda
 
Dia 4. Revetla. Suspesa però amb el campanar il·luminat de vermell per recordar la festa de Santa Àgueda.
 campanar vermell
 
Dia 5. Homenatge. En el dia de la patrona, Santa Àgueda, a la dona més jove, n'Àngela Villalonga Moyà de can Xaca, de 2 mesos i a la major, madò Antònia Mateu Ramis de cas Murer, de 98 anys.
 homenatge

Dia 1. Celebracions. De la Setmana Santa a la Parròquia de Sant Pere de Sencelles i a la de Sant Cristòfol de Biniali.
 programa setmana stanta 1
 programa setmana stanta 2
 programa setmana stanta 3
 programa setmana stanta 4
 
Dia 2. Continuen. Les celebracions de la Setmana Santa amb el toc de les maçoles de fusta en substitució de les campanes.
maçoles1 
 maçoles 2
 

Dia 5. Arribada. Dels Reis d'Orient al nostre municipi, amb rebuda a Sencelles i a Biniali.
Reis Sencelles 
 
Dia 16. Suspeses. Totes les celebracions de Sant Antoni, tant a Biniali com a Sencelles: ni beneïdes ni foguerons.
 

Dia 17. Suspeses. Les beneïdes a la parròquia de Sant Pere de Sencelles. Foren substituïdes per una pregària.

 pregaria Sant Antoni

Dia 18. Suspesos. Els actes tradicionals de les festes de Santa Àgueda, patrona de Sencelles. Seran substituÏts per altres de caràcter virtual.