Dia 2. Lladre de cases de camp. D'uns 27 anys d'edat, va ser detingut per la Guàrdia Civil com a  pressumpte autor de set delictes de robatori con força a zones rurals de Sencelles, Binissalem i el Pont de Inca.
robatoris

Dia 5. Taller de decoració de Nadal. Organitzat pel Casal de Joves amb materials com les càpsules Nespresso, rotllos de paper de cuina i pinyes.

Dia 7. Dinar de Nadal. Al pavelló cobert, organitzat pels socialistes de Sencelles i amb una assemblea oberta posterior per tractar les demandes de la població cap a la política municipal.

assemblea PSIB

Dia 9. Cant. A càrrec del grup Centimets Teatre a la Biblioteca amb una actuació titulada Cantant Animalades.

 

Organitzat per l’ajuntament de Sencelles i les associacions culturals i esportives del municipi, es va celebrar dia 22 de novembre una jornada de diverses activitats per conscienciar la població sobre la violència cap a les dones.

diada-contra-violencia-genere-1

Durant tota la jornada es varen succeir tallers de llaços organitzat per l’APIMA Sencelles, classes de pilates i zumba, a més de defensa personal.

La lectura d’un manifest per part del president de l’APIMA va donar pas a la continuació de demostracions, actuacions, jocs, contacontes, etc...

diada-contra-violencia-genere-2

El poliesportiu municipal es va omplir amb les diverses paradetes muntades per les entitats del municipi.

diada-contra-violencia-genere-3

Aquest dia va fer la presentació oficial de la Batucada de Sencelles (SENTukada).

 

guillem-mut

Guillem Mut

 

 

La Fundació Deixalles té 6 delegacions a Mallorca (Palma, Felanitx, Capdepera, Calvià, Soller i Inca) i una a Eivissa.
Des del seus inicis, el principal objectiu de la Fundació Deixalles ha estat la inserció social i laboral de persones en risc o situació d'exclusió, a través de la recollida d'objectes que les persones deixen d'usar.

Grup Deixalles

La delegació d'Inca va néixer a l’any 2006 amb l’objectiu de donar resposta al col·lectiu de persones en risc o situació d'exclusió del municipi d'Inca i dels pobles de les mancomunitats del Raiguer, Pla i Nord.


El 2013 fou un any de consolidació amb una nova ubicació al carrer Teixidors 10, al polígon Can Matzarí; amb la certificació dels nostres tallers d'inserció segons amb la norma UNE-EN ISO 9001:2008; i amb l’assoliment que més ens agrada:  297 persones ateses, 132 en processos de capacitació sociolaboral, 54 a les Accions Formatives conduents a un certificat de professionalitat a nivell nacional, 93 al Servei d’Orientació Laboral i 18 amb contractes d’inserció.

 

Dia 1. Tots sants. Els cementeris de Sencelles i de Biniali varen rebre l'afluència de molt de visitants. Al de Biniali enguany la novetat era l'habilitació provisional del solar municipal de la part posterior com a aparcament gràcies a la cessió d'un pas d'accés d'uns 5 metres d'amplada feta per un veïnat.
Dia 2. Romeria de Binissalem. A Sencelles per fer festa a Sor Francinaina per onzena vegada. Organitzada per l'associació Agrupació d'Amics del Cavalls de Binissalem vengueren els pelegrins amb carro, bístia i a peu. Posteriorment dinaren a Sencelles de pa a butxaca.

 

Dia 1. Escola d'estiu. Va desenvolupar-se fins a dia 11 a les instal·lacions de l’escola ca’n Bril, fent ús d’altres espais comunitaris (poliesportiu, piscina, parc infantil, etc.). Aquesta activitat estava oberta per a infants a partir de tres anys per afavorir la seva adaptació al curs d’infantil.
 
Dia 4. Batucada a Sencelles. Organitzada pel Banc de Temps, per a totes les edat i en procés de formació, les classes són cada dijous a les 20 h. al CEIP can Bril i el preu és de 15 euros al mes amb el professor Leo Villar (director de batucada) i amb instruments.

Dia 5. Festa a Son Prim. El celler va inaugurar la reforma de les seves instal·lacions del Serral des Vent amb l'assistència del conseller d'Agricultura, Gabriel Company; la presidenta del Parlament, Margalida Duran; i la presidenta del Consell, Maria Salom.

Son Prim

 

Dia 1. Castració de moixos. Organitzat per l'associació Quina Animalada, una unitat mòbil va instal·lar-se a la plaça de can Bril per esterilitzat les colònies de moixos de Sencelles, dia 30 de setembre, 1 i 2 d'octubre.

Dia 1. Pagament dels tributs locals. Des de dia 1 d'octubre fins a dia 1 de desembre a l'ajuntament de Sencelles. A Biniali només dia 30 d'octubre al Convent.


Dia 2. Club de patinatge. Cada dimarts i dijous horabaixa es fan classes al pavelló cobert del poliesportiu amb la professora Ana Merino.

Dia 3. Natació. Des de l'APIMA de can Bril han organitzat una activitat extraescolar de natació que es desenvolupa al club Sport Inca en sessions d'una hora cada divendres a partir de les 16 hores al llarg de tot el curs.

Dia 3. Classes de ball de bot. Amb l'escola d'Es Jonc, cada divendres a l'antiga escola de can Bril.

Dia 4. Taller gratuït. De pedra en sec dirigit a joves organitzat des del Casal de Joves. Va ser impartit per tècnics de l'Associació Més que Pedra a la finca de la Cova del Camp del Bisbe en en dues sessions els dissabtes 4 i 11 de matí.
 
Dia 4. Gimcana Walt Disney. Organitzada pel club d'esplai Sa Roqueta i que va suposar l'inici de les seves activitats per aquest curs.

 

Diumenge dia 21 de setembre, coincidint amb el 78è aniversari del bàrbar assassinat de Pilar Sánchez Llabrés, l’any 1936 a una finca del terme municipal de Sencelles, l’Ajuntament va celebrar un acte institucional en el cementeri del poble i entorn del lloc on es creu que s’hi troba la fossa comuna on hi està enterrada. Veïna del barri palmesà de la Soledat, era una militant activa del Partit Socialista Obrer Espanyol, que va viure de manera intensa, convençuda i apassionada els seus ideals i principis polítics.

20140921 182631

L’esdeveniment s’inicià amb unes paraules del Batle Bartomeu Morro, el qual va destacar la importància que suposa la celebració d’aquest justificat acte de desgreuge. Organitzat juntament amb l’Associació Memòria per Mallorca, aquesta hi era representada amb la seva presidenta Maria Antònia Oliver qui presentà als presents una semblança de Sánchez, i la secretària, Antònia Mercadal, qui oferí les conclusions d’un treball d’estudi que ha fet per localitzar la fossa comuna del cementeri de Sencelles. Entre els presents, també cal destacar la presència de Patrícia Hernández, una de les besnétes de Sánchez, la qual  tingué paraules per agrair, en nom propi i de la seva família, aquest acte de reconeixement envers la seva besàvia. S’hi feu present quasi un centenar de persones i l’homenatge es va tancar amb la recitació de varis poemes i amb la participació de la Colla de Xeremiers de Sencelles.

Screenshot 2014-09-21-19-07-24-1
20140921 181438

Cal recordar que en la mateixa fossa comuna de Sencelles també hi foren enterrats altres dos membres d’Esquerra Republicana Balear naturals de Montuïri, Josep Miralles Garau i Josep Serra Joan, assassinats pocs dies abans.

L’homenatge que el poble de Sencelles ara dedicat a Pilar Sánchez Llabrés no és altra cosa que l’inici d’un acte de justícia que sens dubte acabarà el dia que es dignifiqui i es senyalitzi el lloc de la seva sepultura.

Jordi Llabrés, Cronista Oficial