Aquesta és la primera vegada que és cap de llista, ¿què l'ha empès a fer la passa?
Primer de tot, que les companyes i els companys de la meva agrupació d'electors m’ho demanassin. I segon, que hi ha moltes ganes de ser un projecte que no només se centri a millorar el municipi des de l’ajuntament, apropant-lo a la ciutadania, sinó que també se centri a fer comunitat des del carrer, fent propostes per conscienciar i mobilitzar el municipi cap a un horitzó on la comunitat vetlli pel bé comú.


¿Què no s’ha pogut fer les altres vegades i que en aquesta voldria aconseguir?
Fa quatre anys no érem necessàries per formar govern, però vàrem ser convidades a participar en un clima de feina i de respecte mutu.
Si som decisives per formar govern, podríem apostar més fort pels processos participatius.
El que volem és seguir apropant la política a les persones, perquè quan feim processos en els quals decidim entre totes, trobam millors solucions i la gent s’ho sent més seu.
Hem treballat de valent per dur a terme propostes per les quals ningú apostava, com la participació en els pressupostos o la remodelació de la plaça de la Vila, el parc de Biniali o donar-li vida al municipi amb el mercat dels dissabtes.

joan rigo volem

A les eleccions de 2015 hi havia 5 candidatures i ara n'hi ha una més. ¿Les que ja hi havia no donaven resposta a les necessitats dels habitants?
S’ha de fer molta més feina per donar resposta a les necessitats de les persones i no només de les vileres, també de les foravileres, que semblen les grans oblidades i són més de la meitat de la població. Però per donar resposta primer se les ha d’escoltar. Quan la gent se sent exclosa, cerca solucions.


¿Què necessita el municipi de Sencelles?
Quan feim processos participatius, la gent comença a pensar en el bé comú, això apropa la gent, fa comunitat i que la gent se senti més part del municipi. Ja hem creat partides en els pressupostos participatius en aquest sentit.
Hem de continuar fent feina amb el jovent perquè integrin aquests valors, reforçant les dinamitzadores del Casal de Joves i la Biblioteca amb una educadora social que faci treball comunitari per apropar el jovent.
Millorarem el servei del fems, el principal problema de les foravileres, posant petits punts verds i donant feina a joves i a majors de 45 perquè se’n cuidin, perquè una persona podria encarregar-se de mantenir nets un bon grup de punts verds.
Farem un procés participatiu perquè la ronda es faci tan consensuada i sostenible com sigui possible. Per començar, hem de fer una reunió amb un membre de cada partit, moderada per una professional i que s’enregistri perquè els interessos partidistes no vagin per damunt de les sencelleres.
La ronda permetrà que puguem fer un procés participatiu per convertir en zona de vianants els carrers i beneficiar el comerç local. Molts de cotxes s’hauran d’aparcar en aparcaments externs, però els nins i la gent gran podran passejar tranquils i els carrers seran un punt de trobada que atraurà molta gent.

Aquesta és la primera vegada que és presenta de cap de llista, però ja ha estat regidora tant a Sencelles com a Lloseta. Diuen que la política crema però no sembla que això passi a l'ajuntament de Sencelles...
Si un es crema s’ha de retirar. La gent del poble percep la il·lusió dels representants dels diferents partits polítics. El que tenc clar és que ara més que mai tenc les ganes i la il·lusió de treballar pel benestar de les sencelleres i els sencellers i m’hi deixaré la pell.

Què no ha pogut fer les altres vegades i que en aquesta voldria aconseguir?
Està clar, vull governar. Les altres vegades he estat regidora de l’oposició, això ha estat un entrenament per aconseguir la capacitat de gestió necessària per a poder governar.

Catalina Salom PP

A les eleccions de 2015 hi havia 5 candidatures i ara n'hi ha una més. Les que ja hi havia no donaven resposta a les necessitats dels habitants?
Jo crec que sí que donaven resposta, però en la varietat està el gust i així la gent tendrà una opció política més per a poder triar.

Què necessita per damunt de tot el municipi de Sencelles?
Necessita una batlessa que estigui al seu costat, que visqui a Sencelles, que vagi i que compartesqui amb els veïnats i veïnades les festes de Biniali, Ruberts, Jornets, Cascanar i Sonarrossa. No només hem d’estar a prop dels veïnats/des per demanar-los el vot, sinó que s’hi ha d’estar sempre present. M’agrada escoltar la gent i això ho capten, és més, tothom sap on visc i don la confiança perquè em puguin venir a dir les seves inquietuds i poder-les transmetre en el Ple de l’Ajuntament.

Què li sobra al municipi de Sencelles?
Jo diria que no li sobra res, és més hem de reivindicar i hem d’aconseguir moltes millores, entre elles per exemple una ronda de circumval·lació, una veu forta davant el Consell de Mallorca i al Govern per reivindicar tot el que ens pertoca.

Aquesta és la cinquena vegada que és presenta de cap de llista, per quin motiu ho torna a fer una altra vegada?
És impossible respondre amb un únic motiu. La decisió la prenc sospesant pros i contres, i al final pesen més els pros. El fet de que m’hi hagin animat tanta gent a qui respect i amb qui em sent compromès ha pesat molt. Evidentment és una activitat que m’agrada, crec que encara puc aportar moltes coses i el balanç d’aquests anys per mi (i per molta gent a la que apreciï) ha estat positiu.

Què no ha pogut fer les altres vegades i què en aquesta voldria aconseguir?
Durant aquests anys hem assolit molts dels objectius que ens marcàrem quan vaig entrar en política municipal. Objectius compartits amb altres companys de govern en les diferents legislatures i és mèrit de tots haver-los aconseguit. Tenim pendent actualitzar la planificació urbanística als nuclis urbans, que està feta amb criteris de fa 25 anys i que ens bloqueja les solucions per poder millorar i créixer en equipaments, en habitatge pels joves, mobilitat, circumval·lació… La solució a molts d’aquests problemes que els sencellers i binialers tenim ben presents passen per una actualització i un replantejament de les normes urbanístiques, adaptant-les a les necessitats d’avui. És un objectiu estratègic.

JCVerd

A les eleccions de 2015 hi havia 5 candidatures i ara n'hi ha una més. Cap de les que ja hi havia no donaven resposta a les necessitats de determinats habitants?
Benvingudes les noves candidatures, sempre he estat un ferm partidari de la màxima participació de tothom en política. Aquesta diversitat és la millor mostra de la salut democràtica del nostre poble i demostra de que som un poble viu i amb inquietuds, és un motiu d’orgull col·lectiu. Al final el poble tendrà la darrera paraula sobre quines són les candidatures que donen millor resposta a les seves necessitats i quina representació atorga a cadascuna.

Aquesta és la quarta vegada que es presenta de cap de llista, per quin motiu ho torna a fer una altra vegada?

Així ho decidiren els meus companys i companyes d’agrupació. Varen considerar que la meva experiència tant al partit, com a la Sala o a altres institucions són un valor que la nostra candidatura ha d’aprofitar. També va pesar el fet que és la quarta vegada que em present però cada vegada que he encapçalat la llista hem pogut fer governs de progrés i revalidar-los.

Què no ha pogut fer les altres vegades i que en aquesta voldria aconseguir?
Un camp de futbol a Sencelles. I el volem a Son Company, aferrat a l’escola i al poliesportiu que és allà on ha d’estar.

Tomeu Morro

A les eleccions de 2015 hi havia 5 candidatures i ara n'hi ha una més. Les que ja hi havia no donaven resposta a les necessitats dels habitants?
Aquesta resposta la veurem a les urnes. És ver que estàvem acostumats a veure més fragmentació des de les opcions d’esquerra. De fa un temps cap aquí, la dreta, que abans es presentava de manera unitària a les urnes, ara ho fa des de distintes opcions. Fa falta veure quin serà el comportament del seu electorat en el nostre municipi.

Què necessita per damunt de tot el municipi de Sencelles?
Per ventura una mica més d’autoestima. Tenim un municipi fantàstic. Cultura, festes, gastronomia, paisatge, gent hospitalària... Crec que sempre que hem tengut un bon projecte i hem anat tots a la una, Sencelles n’ha sortit beneficiat.

 

Aquesta és la primera vegada que és cap de llista, ¿què l'ha empès a fer la passa?
La coordinadora de Cs Sencelles, na Marga Robles i els membres de la nostra junta em varen fer la proposta i la vaig acceptar.

A les eleccions del 2015 hi havia 5 candidatures i ara n'hi ha una més. ¿Les que ja hi havia no donaven resposta a les necessitats dels habitants?

Crec que en faltava una com la nostra, que aposta per la millora de la seguretat de tots els ciutadans del nostre municipi, perquè puguin desenvolupar activitats en l´àmbit turístic fomentant l´agricultura vinícola i agrícola i com no, per millorar les instal·lacions i els serveis del nostre municipi.

miquel llabres ciutadans

¿Què necessita el municipi de Sencelles?

Necessita moltes coses per ser un municipi de primera, però nosaltres som conscients de les dificultats que hi ha per poder-les dur a terme totes. Uns exemples serien poder tenir habitatges de protecció oficial pels nostres joves, tenir un camp de futbol com sempre havíem tengut, una ronda de circumval·lació, aparcaments dins el nucli urbà... Es poden anar avançant els tràmits i qualque dia ho podríem tenir. 

¿Què li sobra al municipi de Sencelles?

Crec que quasi res; si hagués de dir qualque cosa, seria la gent sense civisme que embruta i dona mala imatge al nostre entorn. Posaré com a exemple una queixa que m´han fet arribar bastantes persones, que és el tema dels excrements del cans. Tots els camins i els carrers n´estan plens

Aquesta és la segona vegada que és presenta de cap de llista, per quin motiu ho torna a fer una altra vegada? No li ha bastat amb una?

Perquè tenc molta il·lusió i moltes ganes de seguir fent feina pel meu poble i pels sencellers. Ser regidor de l’Ajuntament, ha estat una de les experiències més increïbles que he pogut viure en política. M’han ensenyat molt a estimar Sencelles i els meus veïnats. He estat a l’oposició, i amb un sol regidor, hem pogut aconseguir millorar la gestió de l’equip de Govern i transformar petites coses, com per exemple, canviar el nom franquista de la Plaça.
També, la nostra obsessió, era que des del Consell de Mallorca, hi arribassin línies de subvenció per tal de poder invertir en millores pel poble. I així ha estat, hi han arribat aquests quatre anys 2 milions d’euros del Consell. Amb aquests doblers del Consell, hem pogut arreglar l’enllumenat públic de Sencelles, reformar el Casal de Cultura de Can Garau, arreglar el camí rural de Ruberts a Montuïri… Necessitam quatre anys més, per poder seguir aportant la nostra feina per a que Sencelles sigui millor.
Ho vaig dir fa quatre anys: la meva intenció és viure la política, no viure de la política. Vull seguir vivint la política municipal al màxim, defensant les mateixes idees que he tengut sempre. Vull quedar a Sencelles fent feina pels sencellers, no tenc cap altra aspiració més que aquesta.
Per això, també, crec que hem d’avesar els més joves a prendre decisions i a conèixer més de prop, les responsabilitats dels representants del poble.
El dret a decidir enriqueix la democràcia. Votar, no ha de ser un delicte enlloc. Com diu en Joan Miquel Oliver, del grup Antònia Font, a la cançó “L’univers”: “tots els pobles són millors si cadascú pot fer els comptes a ca seva”.

Joan Miquel Chacon

Què no ha pogut fer les altres vegades i que en aquesta voldria aconseguir?
Millorar la Participació i la Transparència. Un dels projectes és fer que el Pla d’Obres i Serveis, que són les subvencions que ens arriben del Consell de Mallorca, siguin participades pels veïnats. Els sencellers hem de poder decidir els projectes que s’han de fer al nostre poble.
L’altre projecte, és fer uns autèntics Pressuposts Participatius, ambiciosos i valents. Els sencellers hem de millorar la qualitat de la nostra democràcia. Aquesta n´és una de les eines per a millorar-la. També volem millorar l’àrea de Cultura de l’Ajuntament. S’hi han de destinar més pressuposts per a poder fer més activitats i donar més serveis als sencellers.
Una de les nostres propostes és crear una sala polivalent a Can Bril vell per a poder fer-hi concerts de música, actuacions teatrals… I a més, incrementar i diversificar aquesta oferta cultural.