L’Associació de Premsa Forana de Mallorca, amb la col·laboració de la revista Díngola, organitzà la IV Trobada de Revistes de Premsa Forana a Sineu, el passat dia 8 de novembre.


A la plaça del Mercat es congregaren 38 persones, representants de 18 publicacions d’arreu de Mallorca. Foren rebuts pel president de Premsa Forana, Rafel Oliver Grammatico, i pels integrants de la revista de Sineu, Díngola, encapçalats per Miquel Puiggròs i Marta Bergas.

trobada sineu-3

A partir de les 10,30 hores començà la jornada, amb una visita històrico-cultural pels carrers més cèntrics del centre urbà de Sineu. Els guies foren: Antònia Real i Joan Josep Bonnín, bibliotecaris, historiadors i membres del consell de redacció de Díngola.

trobada sineu-4

La visita va incloure el Palau Reial, del segle XIV (on residí el rei Jaume II), la plaça del Mercadal amb el monument a sa Dida, la placeta de Sant Marc (on hi ha el monument del lleó, el més conegut pels forans, i que es pot considerar una de les icones del municipi), i la plaça de l’Església (on s’explicaren diferents llegendes sobre el municipi).

trobada sineu-2

Posteriorment la comitiva es dirigí a l’edifici del Claustre de Sant Francesc, a on a la Sala de Batles de l’Ajuntament, començaren les ponències. Marta Bergas i Miquel Puiggròs varen explicar la seva experiència a Díngola i moderaren una xerrada sobre la digitalització de la premsa forana. Es parlà de diferents aspectes del món digital: per què és necessari el pas a digital? Com es pot fer el pas a digital? Què s’ha de menester i com pengem les notícies? i altres aspectes que consideraren els membres de les revistes presents.

trobada sineu-1

Bernat Pastor, de la revista Perlas y Cuevas (Manacor) presentà el projecte COMUNIC. Es tracta d’un projecte ambiciós, per a invertir en I+D, amb un sistema gestor de bases de dades i un sistema de gestió documental.


La jornada va acabar amb un dinar-degustació de plats mallorquins en el Celler Can Font.

premsa forana-cheerful-240px