Ara que ja tenim els objectius establerts, duim dos mesos de treball dur per a instaurar molts canvis profunds que es veuran reflectits en els pròxims mesos o que ja es comencen a percebre. Hem partit d'anàlisis detallades de la situació del municipi i de l’ajuntament mateix,  per poder establir un full de ruta i unes línies clares d'actuació que volen ser exemplars i  per tant inclouen la qualitat, la profunditat, la inclusivitat i les  garanties en els processos.

Amb  aquesta primera presa de contacte que són els sondejos presencials,  i escoltant a més altres suggeriments i necessitats per altres vies,  estem dissenyant processos de participació profunds i innovadors:  processos de veritable democràcia, deliberatius, en els quals els veïns  podran no només opinar, sinó dissenyar les solucions conjuntament amb el  consistori, a més de votar les diferents opcions. 

On s’han pogut notar més els canvis és dins l’àmbit de la comunicació, com l'obertura d'un canal de Youtube i dos  canals a Facebook, que compten amb mes de 200 seguidors cadascun. Hi  haurà altres canals que anirem obrint a poc a poc, tant digitals com  físics. En aquest sentit, s'ha pogut veure la cura en el disseny dels  cartells per a una comunicació més agradable i eficaç, però també tenim  previstes algunes publicacions en forma de butlletí i el redisseny de la  comunicació a través dels taulons ja existents.

Hem  creat "Sencelles oberta" com una idea, una filosofia de comunicació en tots dos sentits, un altaveu tant de les vostres activitats i  propostes (podeu enviar-les a Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.); com de les que parteixen de l'ajuntament i tenen un caràcter mes lúdic, d'entreteniment o de participació. És un espai per crear entre totes. La  idea és ser útils, directes, propers. Tot el que sigui participació, crear xarxes i generar dinàmiques  positives és benvingut i es potenciarà a Sencelles Oberta. La part  d'informació més institucional i més seriosa hem volgut traslladar-la  a altres canals més institucionals, com el Facebook d’ajuntamentdesencelles o l'espai de la web dedicat a això.

Des  d'aquests principis, i des de la participació sincera i vinculant, hem estat realitzant reunions de seguiment del mercat dels dissabtes, i des de l'escolta activa s'han realitzat alguns canvis per fer un mercat cada vegada de major qualitat i augmentant la implicació. És  per això que s'han canviat els horaris, que a partir d'ara seran de 9.30  a 14.30h.

També enllaçant amb el tema de la participació, us direm que les reunions d’ITR (Impost de Tractament de Residus) s'estan  aprofitant per sondejar les necessitats de les veïnades i els veïnats; i  aquestes necessitats s'estan registrant gràficament. Les dades  recollides es publicaran en finalitzar  totes les  reunions. L'objectiu  és escoltar l'opinió de totes les  persones en els plans de treball i explicar, d'altra banda, com està la  situació en determinades demandes i àrees.

En la seva aposta per la millora en la gestió dels residus municipals, l’ajuntament posa a disposició un apartat de residus de la web municipal, on trobareu tot allò relacionat amb la correcta gestió dels residus de casa vostra. Però a més a més, hi ha una bona notícia: com veureu a l’apartat de la Taxa de Residus, una de les apostes importants que s’ha duit a terme és la de rebaixar la taxa de fems a les persones que separin correctament els residus. Esperam que us animeu a apuntar-vos als descomptes voluntaris.

A Cas Cabo, hi ha dues opcions possibles respecte del Punt Verd (el  trasllat o l'eliminació). Per tant, hem obert un termini (del 2 al 15 de març)  perquè els mateixos veïnats afectats puguin votar a l'Ajuntament i siguin  els que prenguin la decisió.

Canviant de tema, s’ha elaborat una nova Ordenança per tal d’oferir la substitució de sancions econòmiques per la realització de serveis en benefici de la comunitat. Aquests treballs i/o serveis en benefici de la comunitat vénen a reparar el perjudici derivat d’una conducta reprovable, tot això inspirat en el principi constitucional de la reeducació i la inserció de la persona infractora i el caràcter exemplar de les sancions.

Quant a la web del consistori, el  nou espai que hi hem habilitat darrerament per al compliment de la  llei de transparència és una transició. Hem analitzat les necessitats tècniques i hem tengut molt en compte el punt de vista de l'usuari,  perquè es puguin trobar les informacions d'una forma senzilla, amigable i  amb el menor esforç possible. Estem engegant un nou espai que donarà a  llum en els propers mesos que van més enllà del compliment de la llei.  El nostre objectiu és que les dades siguin no només accessibles sinó  entenedores; i per això les farem més visuals i didàctiques.

Les obres del cementiri transcorren amb normalitat: la part del tanatori està pràcticament acabada i la finalització de l'ampliació de nínxols preveiem que acabi a final d'aquest mes o principis del que ve.


Finalment, volem comunicar que, en breu, procedirem a la publicació oberta per a la tramitació urgent de les condicions per la gestió del
bar del poliesportiu municipal.

 

Carme Reynés