Fa un parell de dies la Regidoria d’Educació i Joventut es va coordinar amb l’escola de can Bril i l’APIMA de Sencelles per tal d’organitzar, un any més, la Festa de Sant Jordi. Així, gràcies a la seva ajuda i participació, els dies 21, 22 i 23 d’abril es varen muntar paradetes de llibres de primera i segona mà per a que, tant infants com adults, tinguessin l’oportunitat d’adquirir llibres de lectura a uns preus més que raonables.

El dissabte matí es va muntar un parada a la plaça de la Vila i el diumenge es va fer a Biniali. El dilluns, dia del llibre i festivitat de Sant Jordi, es va muntar una paradeta al vial de les escoles, per què tots els escolars i mestres poguessin visitar-nos i adquirir llibres, contes i d’altres, per a ús personal i/o escolar.

Finalment, a la Biblioteca es va organitzar un contacontes musical a càrrec de la Fundació Kairós, que representà la Història d’en Paff, el Drac Màgic. Després de gaudir del conte, cantar i tocar diversos instruments fets amb materials naturals, els infants feren un taller de punts de llibre.

Sens dubte, un any més, hem d’agrair a l’escola, l’APIMA i a tota la gent que ens va visitar, la seva participació a les activitats.

Aprofitant doncs, que ha estat Sant Jordi i que a la Biblioteca ens ha arribat una bona remesa de material de préstec, aprofitarem l’espai que ens queda per fer un repàs de les darreres novetats literàries que hi ha al mercat i, que també han arribat al Quarter...

Rafel Nadal ha estat l'autor català més venut d'aquest Sant Jordi, a nivell estatal, seguit molt de prop per Lluís Llach, Imma Monsó i Jaume Cabré. La gran quantitat i qualitat de novel·les en català però no ha pogut superar la narrativa estrangera, que ha estat la gran triomfadora d'aquesta diada...

Entre els llibres més venuts de narrativa en català hi ha l'última novel·la de Rafel Nadal 'Quan érem feliços', seguit de 'La dona veloç' d'Imma Monsó (Premi Ramon Llull 2012), i el 'Jo,confesso' de Jaume Cabré; també la novel·la Crim de Sangde Sebastià Alzamora (Premi Sant Jordi 2011) i ‘L’art de no amargar-se la vida', de Rafel Santandreu.

Entre els llibres més venuts en castellà trobem 'El lector de Julio Verne' d'Almudena Grandes, ‘Quantic Love’, de Sonia Fernández Vidal i ‘El temblor del héroe’ d’Álvaro Pombo.

Partint dels comentaris dels nostres usuaris habituals, ens atrevim a recomanar-vos dues lectures i us adjuntem una petita ressenya literària...

‘El lector de Julio Verne’ d’Almudena Grandes. Editorial: Tusquets Editores.

“Nino, fill de guàrdia civil, té nou anys, viu a la casa quarter d'un poble de la Serra Sud de Jaén, i mai podrà oblidar l'estiu de 1947. Pepe el Portuguès, un foraster misteriós, fascinant, que acaba d'instal·lar-se a un molí apartat, es converteix en el seu amic i el seu model, l'home en el qual li agradaria convertir-se alguna vegada. Mentre passen junts les tardes a la vora del riu, Nino es jurarà a si mateix que mai serà guàrdia civil com el seu pare, i començarà a rebre classes de mecanografia a la casa de les Rosses, on una família de dones soles, vídues i òrfenes, resisteix a la frontera entre la muntanya i la plana. Mentre descobreix un món nou gràcies a les novel·les d'aventures que el convertiran en una altra persona, Nino comprèn una veritat que ningú havia volgut explicar. A la Serra Sud s'està lliurant una guerra, però els enemics del seu pare no són els seus. Després d'aquest estiu, començarà a mirar amb altres ulls als guerrillers liderats per Cencerro, i a entendre per què el seu pare vol que aprengui mecanografia.”

‘Quan érem feliços’. Rafel Nadal. Editorial: Destino

“Basada en les peripècies d’una família nombrosa de dotze germans a la Catalunya de postguerra, Quan érem feliços és una història real plena d’emocions, d’humor i de tensions en la qual l’autor evoca en primera persona els paisatges de la seva infantesa. Un recorregut de vegades íntim i de vegades panoràmic, gairebé cinematogràfic, ple d’imatges poderoses dels carrers del Barri Vell de Girona, l’estiueig a la Fosca, els setembres a pagès al mas d’Aiguaviva i els anys d’internat al Collell.”

I ara, per acabar, aprofit per regalar-vos una dita que us pot servir: “Si tu tens una poma, i jo tinc una poma, i les intercanviem, ambdós continuem tenint una poma. Si tu tens una idea, i jo tinc una idea, i les intercanviem, tindrem dues idees cadascú.” Bernard Shaw

Cristina Romero Biblioteca Sencelles-120px

Cristina Romero

Biblioteca Municipal de Sencelles

biblioteca municipal