I amb ella l’esperit d’alegria, de màgia i d’il·lusió. Potser els adults ens hem oblidat del sentit que tenia per a nosaltres el Nadal però fa un temps vàrem ser nins, experimentàrem aquella sensació a l’hora d’apropar-se aquestes dates i ens vàrem il·lusionar amb les llums, amb la gent del carrer, amb l’arbre, amb els Reis,...

1escoleta132 2escoleta132

A l’escoleta de Sencelles volem aprofitar aquest sentiment per que els pares participin amb els seus infants i visquin amb ells aquesta il·lusió. A casa preparen plegats adorns per decorar l’escoleta i al matí cada vegada que entren els hi mostren orgullosos amb un gran somriure.

A més preparem una gran festa que dóna fi a la primera etapa d’aquest curs escolar i obri les portes a les vacances, al gaudir de la família i al viure un dels seus primers Nadals encara plens de màgia.

3escoleta132 4escoleta132

Per nosaltres és un dia molt intens, portam un mes preparant-ho tot, els nins ho esperen ansiosos, els pares duen una coseta per berenar i qualcun s’anima a participar a l’espectacle tocant un instrument, cantant o contant un conte. Però el més important, ens trobem amb les famílies, és un moment en el que els infants poden gaudir de l’escola amb els seus pares, padrins, germans ..., el hi presenten als seus companys, juguen, veuen la relació entre els mestres i els pares i són per un dia el centre d’atenció, els grans protagonistes, una festa feta per ells i amb ells.

A l’escoleta volem transmetre esperit que sovint es perd amb la pressa de tenir tot llest, els regals, dinars i sopars, ... I ens oblidem del que realment és important a aquestes dates.

5escoleta132 7escoleta132

També ens sentim obligades a recordar que els nins són nins, que no és necessari fer-los partícips d’aquesta societat consumista en la que vivim, encara no són conscients del valor que tenen les coses. Més ben dit, del valor que la societat dóna a les coses, ells tenen una altra escala de valors i seria bo aprendre d’ells i respectar-los. Si ens aturem a observar i a pensar ... Quantes vegades hem vist que un infant gaudeix més amb l’embolcall del regal que amb el propi regal? I quantes vegades hem vist jugar als infants amb les claus del cotxe, la botella buida, la capsa de cartró, ... deixant de costat les seves juguetes?

Escoltar-los, estar amb ells, dedicar-los un somriure, fer-los participar en les preparacions de les festes, ... és el regal que més valor té per un infant.6escoleta132

I ja que parlem de regals parlarem de Reis, dia 7 de gener tenim el plaer de rebre’ls a l’escoleta de Sencelles, la nostra cuinera ens prepararà una bona tassa de xocolata calenta i unes coquetes de patata i els nins esperaran expectatius des de primera hora del matí, ens reunim tots a l’entrada de l’escoleta i convidem a tots els familiars que vulguin venir, els hi hem fet una carta demanant-los una cosa molt especial: que ens contin un conte.

Bon Nadal!