Dia 1. El camí de les padrines. Partí de Sencelles el matí per anar a Biniali on el carro per l'educació fou càlidament rebut per les autoritats i els veïnats abans de seguir el seu camí cap a Binissalem.

Enllaç a l'àlbum PhotoAlbum-48px

Dia 2. Taller de ximbombes. Organitzat per l'associació Capoll Llarg amb l'objectiu que tot aquell que vulgui, tengui ximbombes per les nits de Sant Antoni i Santa Àgueda per afegir-se a les ximbombades i cantar gloses.

Dia 3. Rebaixes al rebut del fems. L'ajuntament va aprovar una bonificació del 20% en les taxes de recollida i de tractament del fems per als comerços i petites empreses del municipi. També hi haurà un educador ambiental al Parc Verd per evitar els abocament de residus que tocarien deixar-se a la recollida porta a porta.

Dia 4. El celler can Prim amplia. La Comissió de Medi Ambient que depèn de la Conselleria d'Agricultura ha donat permís al celler de Son Prim perquè puguin ampliar les seves instal·lacions en sol rústic ja que els han quedat petites i necessiten reforma.

Dia 5. Conferència del GOB. A la biblioteca per parlar sobre la problemàtica de la milana, un ocell en perill d'extinsió a Mallorca.

Dia 7. Conferència sobre fotografia. La nova entitat Associació Fotogràfica de Sencelles va fer al seu local de l'antiga escola de can Bril una xerrada sobre la iniciació a la fotografia.

Dia 8. Sortida fotogràfica. Els membres de l'Associació Fotogràfica de Sencelles feren la seva primera sortida de companyonia conjunta per compartir un dia de pràctiques fotogràfiques en comú. Anaren d'excursió a Orient a retratar el paisatge de tardor.

Dia 9. Osca a IB3. El capítol Sumadores, batedores i motors, del programa La Fàbrica desapareguda, elaborat per la productora Quindrop, va està dedicat en bona part a l'empresa sencellera Osca. Molts foren els sencellers que hi sortiren contant la seva experiència a la fàbrica de maquinària agrícola. Sa Sella hi participà deixant una part del seu arxiu fotogràfic.

Dia 10. Carta als diputats balears. Va ser enviada pel batle demanant-los que recolzasin una moció del diputat Antoni Pastor, que es votà dia 18, que demanava que el govenr balear consignàs al pressupost del 2014 una partida de 40.000 per ajudar a pagar les despeses de l'esbucament dels fonaments del adossats de Ruberts, tal com va fer en el cas de Campos i els apartaments de ses Covetes.

Dia 11. Dos anys de suspensió d'atorgament de llicències. L'ajuntament, seguint amb els tràmits de la revisió de les Normes Subsidiàries, ha aprovat provisionalment l'Informe de Sostenibilitat Ambiental i el Catàleg de Protecció del Patrimoni Històric.

Dia 14. Mercat de nadal. Durant tot el dia a l'interior i a l'entrada del poliesportiu cobert. Hi va haver sortejos, paradetes, actuacions musicals, etc.

Dia 14. Relleu pactat a la batlia. En Joan Carles Verd de can Papa (PI), que ha estat batle durant dos anys i mig, va dimitir perquè sortís elegit per a la resta del que queda de legilatura en Tomeu Morro de can Xipos (PSOE-Isib).

nou batle2

Enllaç a l'àlbum PhotoAlbum-48px

 

Dia 18. La diputada sencellera no hi va anar. La moció presentada pel diputat Antoni Pastor que demanava que per l'any 2014 el govern balear pressupostàs 40.000 euros per ajudar l'ajuntament de Sencelles a pagar part de la demolició dels adossats de Ruberts, tal com ha fet amb els consistoris de Deià i de Campos, tots dos governats pel PP, va ser desestimada per la majoria absoluta que té a la cambra autonòmica el PP. La diputada Antònia Vallès no va acudir a la sessió.

Dia 19. Reparació del carril bici. La Conselleria de Turisme i Esports ha previst per a l'any 2014 obres de reparació de les rutes cicloturístiques que travessen Mallorca per valor de 600.000 euros. Al nostre municipi es faran obres al camí de Ruberts a Lloret, al camí vell de Muro i a la carretera de Sencelles que l'enllaça amb aquest camí vell de Muro.

Dia 19. Dissidències. A la Biblioteca, el Grup d'Estudis Llibertaris Els Oblidats presentà un llibre sobre Història i Cultura Obrera a la Mallorca Contemporània.

Dia 20. Monòlit del Memorial Democràtic embrutat. Qualcú va tacar de pintura vermella el monument recordatori els que lluitaren per la democràcia durant la Segona República. Més que un atemptat es va tractar d'una acció incívica sense intencionalitat política ja que també hi havia pintura a les columnes del mercat cobert. El dia següent ja no quedaven rastres de la capbuitada.

memorial

Dia 21. Visita guiada. Als pessebres de Ciutat per part de Jordi Llabrés amb l'organització de l'associació Pou Major.

Dia 21. Esperit nadalenc. Amb aquest títol l'entitat Sencelles Difusió Cultural va inaugurar al casal de cultura de can Garau el betlem fet per en Fernando, una mostra de i diverses imatges fetes per l'Associació Fotogràfica de Sencelles.

Dia 21. Concert de nadal. L'escola de violí de Sencelles celebrà l'arribada de les vacances amb aquest acte a l'església de Sant Pere.

Dia 24. Matines. Enguany a la parròquia de Sant Pere la sibil·la. fou na Jerònia Mut i Campaner de can Revell, l'Àngel la seva germana Ada Mut Campaner i en Guillem Alomar Ferrer de can Mascaró predicà el Sermó de la Calenda.

sibil sencelles1
sibil sencelles2

Dia 27. Festa de l'Estendard. Organitzat per l'OCB de Sencelles i la Fundació Bartomeu Oliver, hi hagué un acte que també serví per celebrar el 775è aniversari de la fundació del municipi. També aquest dia el Mercadet Solidari organitzà un bingo de Nadal al local de la Llar dels Padrins.

Dia 28. Concert de Nadal. La Coral Sor Francinaina oferí a l'església parroquial un repertori de les seves darreres obres estudiades.

Dia 29. Premi Bartomeu Oliver. L'OCB va lliurar el premi que porta el nom del capellà de cas Capità al Teatre Principal de Palma. Enguany el premi a una activitat cívica desenvolupada en un determinat àmbit territorial o social, s’ha concedit al Centre de Cultura Tradicional Sarau